Administracions

Més investigats defensen que Inipro sí que va fer la feina

L'exregidora de Serveis Socials de Tarragona assegura davant el jutge que va actuar correctament

El socialista Alejandro Caballero desvincula la contractació de la seva militància

Nova jornada de declaracions d'investigats sobre el cas Inipro de Tarragona, que s'ocupa de presumptes delictes de malversació de fons, tràfic d'influències, alteració de preus i prevaricació en la contractació de l'empresa del mateix nom a càrrec de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de Tarragona. Tant l'exregidora de Serveis Socials Victòria Pelegrín (PSC) com el membre de la direcció local del PSC i extreballador d'Inipro Alejandro Caballero van defensar davant el jutjat d'instrucció número 1 la seva tasca, així com l'existència dels treballs fets per Inipro.

Memòries

La declaració de Caballero, de fet, es va centrar a contradir les sospites expressades pel jutge instructor en la interlocutòria del 13 de gener passat, en què fa constar els dubtes que Inipro fes de veritat les feines de suport a la integració de població immigrada per les quals va ser contractada i va cobrar 276.157,31 euros. “Les memòries, les han de tenir l'empresa, l'Ajuntament i espero que el jutge”, va sentenciar Caballero, que va desvincular la seva contractació de la seva condició de militant del PSC, malgrat que Inipro es considera una empresa propera al partit. “Vaig ser contractat per una empresa que després em va fer coordinador d'un projecte a Tarragona”, va assegurar en declaracions a la premsa Caballero, que va deixar entreveure que en l'assemblea de militants del PSC de divendres que ve podria dimitir dels seus càrrecs en el partit.

Caballero també va reconèixer, tal com indica el jutge, que ell era l'encarregat de presentar les factures d'Inipro, però no de la seva elaboració. El pagament d'aquestes factures és un altre dels interrogants del cas, ja que es van pagar mitjançant decrets de l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, malgrat haver-hi set advertiments en contra de la intervenció.

Pelegrín, per la seva banda, va declinar fer declaracions, i el seu advocat, Òscar Cabrero, es va limitar a explicar que l'exregidora havia respost a les preguntes de totes les parts i havia defensat de manera “coherent” la seva “innocència”. L'exedil va deixar Serveis Socials poc després que el 2013 esclatés el cas, que va provocar també la dimissió del gerent de l'IMSS.

La instrucció se centra ara en les empreses

Divendres la investigació judicial del cas Inipro seguirà endavant amb tres noves declaracions d'investigats. En aquest cas, els citats són els administradors tant d'Inipro com de les altres dues empreses que es van convidar al concurs efectuat l'any 2011, Itinere i Gallet. La investigació ha detectat que el procediment podria ser irregular, ja que Itinere pertany al mateix grup que Inipro i va presentar fins i tot el mateix projecte, mentre que Gallet, que també està relacionada amb Inipro, es va retirar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

INSTITUCIONS

La Paeria proposa 35 distincions honorífiques, entre elles a Àngel Ros

LLEIDA
seguretat

Més tanques al Maresme perquè no es creui la via

Premià de Mar

Atenen 166 emprenedors durant els primers sis mesos del 2024

santa coloma de farners
equipaments

Canvien el sostre del pavelló de les Casernes, a Vilanova i la Geltrú

VILANOVA I LA GELTRÚ
equipaments

Nou pavelló i reforma dels patis de l’institut Camí de Mar de Calafell

CALAFELL

Signat el conveni per fer realitat la Planta fotovoltaica de l’abocador de Puigpalter

banyoles
GIRONA

L’Arxiu Municipal ingressa dos programes de festes dels anys 1935 i 1948

GIRONA

La residència del monestir de Sant Daniel obrirà a mitjans del 2025

GIRONA

Figueres adjudica les obres per adequar l’antic escorxador com a menjador social

FIGUERES