Política

El PP reclama una segona Transició que deixi enrere els “bàndols” del franquisme

La secretària general del partit aposta perquè dialoguin i pactin “els partits constitucionalistes moderats” que creuen en “la unitat d'Espanya”

María Dolores de Cospedal alerta que un aliança entre PSOE, Podem, IU i els partits sobiranistes portarà “a la ruptura de la unitat del país”

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha reclamat aquest diumenge des de Guadalajara, on ha presidit la junta directiva provincial, “una necessària segona Transició” per deixar enrere els “bàndols” del franquisme.

Al seu entendre, aquest acord ha de ser fruit “del consens” entre “els partits constitucionalistes moderats”, això és, els partits que creuen en “la unitat d'Espanya”, en la “llibertat” i en el “pluralisme polític”. Per a Cospedal, cal per tant deixar de banda “el pacte a la contra” que proposa el PSOE de Pedro Sánchez.

Així doncs, un dia abans que el Rei rebi a la Zarzuela al president del Congrés, Patxi López, per iniciar una segona ronda de consultes amb els partits, la dirigent del PP ha apostat reiteradament per “l'Espanya del consens”.

Cospedal ha volgut destacar que hi ha diferències entre “els que lluiten pel futur del país i els que lluiten per fer pactes de perdedors, que ofeguen la voluntat popular”. I, dit això, ha alertat que un aliança entre PSOE, Podem, IU i els partits sobiranistes és un “perillós equilibri” que portarà a la “inestabilitat i a la ruptura de la unitat del país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.