Política

El PSC té la clau per evitar la moció de censura a Arenys

L'alcalde diu que està tranquil davant una possible moció de censura d'ERC, la CUP, el PSC, CiU i ICV, que es van reunir ahir al vespre

El PSC i la CUP acorden finalment tirar endavant el pressupost

El govern en minoria d'Arenys de Mar que presideix Estanis Fors (Junts per Arenys) està tocat i qüestionat després de la renúncia, la setmana passada, de la regidora del PP, Belén Quintero, que va plegar acusant el regidor d'Hisenda, Xavier Masgrau (JxA), de mala gestió en el pagament d'unes factures. L'alcalde, però, es mostra tranquil davant la possible moció de censura dels grups a l'oposició, ERC, el PSC, la CUP, ICV i CiU. Ahir al vespre tots es reunien per veure si hi havia entesa suficient per tirar endavant la moció per desbancar l'alcalde.

Però la clau la té el PSC, que ha rebut també l'oferta de l'alcalde per entrar a formar part del govern. El seu portaveu, Ramon Vinyes, no amaga la preocupació per un govern que està en “caiguda lliure”. Segons Vinyes, tal com va decidir l'executiva local, fins ara s'han mantingut a l'oposició però ja “toca pensar a governar”. És per això que estudiaran totes les possibilitats. “Tenim dos escenaris possibles per temptejar, posant condicions a qualsevol de les opcions que triem”, diu. Vinyes no descarta entrar a formar part del govern al costat de JxA, però no ho farà a canvi de res. En les converses s'ha plantejat fins i tot que l'alcalde faci un pas al costat i que cedeixi l'alcaldia als socialistes. Una altra possibilitat seria aconseguir una majoria estable a canvi que marxés el regidor, Xavier Masgrau. Aquesta proposta permetria que el PSC entrés al govern i que la regidora popular també hi tornés, tal com va assenyalar ella mateixa quan va plegar.

La cap de l'oposició, la republicana Annabel Moreno, assegurava ahir que aquest és l'ultimàtum després d'un primer intent fallit a pocs mesos de les eleccions per fer fora un govern que ha demostrat exercir “una mala gestió” i fer el pas que li permetria l'alcaldia. Moreno reconeix, però, que tot està a les mans del PSC. “Són ells que estan fent estratègies de partit, però s'han de decidir si volen ser-hi o no”, apunta. Sense els vots del PSC és impossible que prosperi la moció amb el suport incondicional dels quatre regidors d'ERC, els dos de la CUP i els dos que sumen ICV i CiU. “La resta tenim clar que per res del món pactarem amb un govern que veiem com, presumptament, agafa diners de la caixa sense justificar. És molt greu”, diu Moreno. L'alcalde Fors reconeixia que en els darrers dies s'ha mogut per tenir el suport polític en l'àmbit comarcal, especialment de CDC, que no el va reconèixer al seu moment com a candidat.

Acord amb el PSC i la CUP

Amb el PSC i amb la CUP, l'alcalde va signar un document la setmana passada que li permetrà aprovar finalment en el ple d'avui el pressupost. Si no hi ha cap imprevist després de dos intents, tiraran endavant amb el vot de qualitat de l'alcalde i les tres abstencions que li garantiran. Això sempre que es mantingui el vot a favor anunciat per la regidora del PP.

LA FRASE

Estem temptejant tots els escenaris possibles, perquè ara toca pensar en governar
Ramon Vinyes
portaveu del psc d'Arenys de mar

LA XIFRA

2
són els intents del govern en minoria per aprovar els pressupostos. Avui tindran el vistiplau del PSC i la CUP.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

colòmbia

Colòmbia notifica formalment a Israel la ruptura de relacions diplomàtiques

barcelona
Política

Vergés sosté que l’estació del TAV a l’aeroport és “absolutament prioritària”

vilobí d’onyar
estats units

El jutge aclareix Trump que l’ordre de silenci només l’afecta fora del tribunal

barcelona
estat francès

Desallotgen una protesta propalestina a la Sciences Po de París

barcelona
memòria

El TSJC considera que la protesta contra la tortura no és transversal

barcelona
societat

El PSC demana al govern una resposta serena a les pintades en establiments

girona
política

Un cap de l’UGT contra Puigdemont: “Va marxar al portamaletes. No sé si cagat o pixat”

barcelona
Alemanya

La ministra d’Afers Estrangers alemanya denuncia un ciberatac rus

barcelona
Política

Mor Josep Manel Ferré, exregidor de CiU a l’Ajuntament d’Amposta