Política

L'alcalde d'Arenys de Mar es fa de CDC pel suport rebut

Diu que fa temps li ho demanaven i s'ha decidit a fer-ho arran de la posició del partit per defensar-lo davant una possible moció de censura

El cap de llista de CiU, a l'oposició, diu que no pensa plegar

La visita de la consellera de la Presidència, Neus Munté, i la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, aquest diumenge va tenir un doble objectiu. Més enllà de la inauguració del camp de futbol, l'alcalde va aprofitar l'acte perquè les dues polítiques l'avalessin per donar-se d'alta a Convergència. “No podria estar més ben representat”, va dir ahir satisfet l'alcalde independent, Estanis Fors, que va tancar l'episodi polèmic que es va originar en les eleccions passades quan va guanyar sota la marca de JuntsxArenys després que la federació nacionalista escollís com a cap de llista l'altre candidat d'Unió, Josep Manel Nogueras. Fors es va donar de baixa d'Unió i reconeix que en tot moment ha rebut el suport de CDC, que li demanava que entrés al partit. “Ara, després d'aquestes setmanes convulses amb la moció de censura, m'he sentit ben tractat i no m'hi podia negar”, indica. Segons explica, aquesta és una nova manera de fer política en l'àmbit local, i això assegura que no condiciona la llibertat del seu partit JuntsxArenys, pel qual es va presentar. “Sóc l'alcalde de JuntsxArenys per quatre anys i en les properes eleccions ja veurem què passa. Ara, però, puc donar suport a CDC, cosa que fins ara no podia fer”, diu.

La voluntat, segons va avançar l'alcalde, és “reactivar” el partit, que, segons diu, va quedar “apagat” amb la dimissió de l'antiga executiva, que presidia el també regidor de JuntsxArenys Xavier Masgrau, que ja es va donar d'alta del partit nacionalista. “Ara el problema és que no tens a qui adreçar-te”, assegura Fors.

No ho veu així el candidat de CiU d'Arenys de Mar, Josep Manel Nogueras, que des de l'oposició participa de les converses que mantenen amb ERC, la CUP, el PSC i ICV per intentar una moció de censura. Nogueras manté que ell és l'únic representant de Convergència a l'Ajuntament, tot i que en les passades eleccions al Parlament també es va donar de baixa d'Unió per passar a militar a Demòcrates. “Ells ho poden ser de carnet, però jo tinc la sigla. Em sento pressionat, però jo no plegaré perquè seria donar-los la raó”, indica.

“Jo no marxaré”

Nogueras manté que no està sol i que cada setmana es reuneix amb gent de CDC i també d'Unió per tractar de temes municipals. “A mi m'han votat i jo no marxaré”, afirma. Segons el cap de llista de CiU, a Convergència només li preocupa no perdre cap alcaldia més a la comarca, i això explicaria el suport “incondicional” a l'alcalde. Ahir Nogueras tenia previst reunir-se a Barcelona amb el seu partit, per veure si des de Demòcrates el podien assessorar davant una situació que, segons diu, “és per anar capejant el temporal perquè no té una solució fàcil”.

LES FRASES

Sóc l'alcalde de JuntsxArenys i en les properes eleccions ja veurem què passa
Estanis Fors
Alcalde d'Arenys de Mar (JuntsxArenys)
Tenen el carnet, però jo tinc la sigla. Em sento pressionat, però no plegaré perquè seria donar-los la raó
Josep Manel Nogueras
Cap de llista i regidor de CiU d'Arenys de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona