Societat

L'Ateneu Arenyenc, en peu de guerra amb l'Ajuntament

Els socis reclamen la subvenció que la Diputació els va concedir per fer-ne les reformes i obtenir la llicència d'activitats

L'Ajuntament reté part dels diners perquè diu que no en pot autoritzar les obres

Els socis de l'Ateneu Arenyenc recullen signatures per tal de demanar a l'alcalde, Estanis Fors (JuntsxArenys), que resolgui el conflicte que s'arrossega amb l'Ajuntament per disposar de la subvenció que la Diputació els va concedir. A l'entitat reclamen la primera bestreta de 6.000 euros que es va pagar i que l'Ajuntament, que tramita la subvenció, té retinguda.

El regidor d'Urbanisme, Xavier Masgrau (JuntsxArenys), manté que les obres no es poden autoritzar sense tenir la llicència d'activitat. “És una crua realitat que els tècnics municipals no veuen com han de resoldre”, explica. La subvenció concedida a l'Ateneu Arenyenc és de 32.000 euros amb què l'entitat preveia remodelar la planta baixa amb envans de vidre, renovar el sistema d'extinció d'incendis i col·locar unes portes de ferro que els permetria adaptar-se a la normativa per tenir la llicència d'activitats. La convocatòria d'ajuts, tal com recorda el president de l'Ateneu, Josep Manel Nogueras, anava destinada a entitats culturals i recreatives privades sense ànim de lucre que vulguessin regularitzar la seva situació. L'Ateneu, amb 132 anys d'història i amb un pes social i cultural al municipi, el 2013 va aconseguir l'ajut, molt inferior als 300.000 euros sol·licitats. Segons Nogueras, la sorpresa va ser quan l'Ajuntament va comunicar que no podia autoritzar la reforma. “Només cal voluntat política perquè els diners tots sabíem que eren per obtenir la llicència d'activitats. Altres entitats que hi van concórrer ja tenen les obres fetes”, explica. Els socis han exposat el cas al Síndic de Greuges i volen reunir-se amb la presidenta de la Diputació, a part de fer les reclamacions a l'Ajuntament.

LA FRASE

Només cal voluntat política perquè els diners tots sabíem que eren per obtenir la llicència d'activitats
Josep Manel Nogueras
president de l'Ateneu arenyenc

Fan una comissió i en desvinculen el president

En l'última assemblea els socis de l'Ateneu Arenyenc van decidir passar a l'acció i denunciar la “passivitat i el menyspreu” de l'Ajuntament a l'entitat. Tal com van insinuar alguns assistents, el conflicte s'ha convertit en un tema personal pel fet que el president, Josep Manel Nogueras, també regidor de CiU a l'oposició, va disputar encapçalar la coalició a l'actual alcalde. Per desvincular-se'n, el president assegura que actualment una comissió s'encarrega de “reclamar el que els correspon”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto