Política

Banderes de la UE a mig pal als ajuntaments catalans contra les polítiques cap als refugiats

Barcelona, Sabadell, L'Hospitalet, Badalona i Castellar del Vallès són alguns dels consistoris que han fet iniciatives per rebutjar les decisions de la Unió Europea

La iniciativa també vol ser una “mostra de condol” per les persones que han mort o pateixen situacions inhumanes a les fronterees europees

Municipis catalans com Barcelona, Sabadell, L'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Castellar del Vallès o Sant Adrià de Besòs han decidit abaixar a mig pal la bandera europea dels ajuntaments “com a símbol de rebuig a les polítiques d'expulsió de refugiats a Turquia que esta duent a terme la Unió Europea i els seus estats membres”. El gest també és una “mostra de condol per les persones que han mort o pateixen situacions inhumanes a les fronteres europees”.

L'Ajuntament de Barcelona, on no hi ha bandera europea, ha instal·lat una pancarta on s'hi pot llegir Refugees Welcome. Les seus de districte d'Horta, Sarrià, Les Corts o Sant Martí també han abaixat a mig pal la bandera europea.

A banda del desacord amb la UE, Barcelona s'ha sumat a l'abaixada de banderes coincidint amb la visita aquesta setmana dels alcaldes de Lampedusa, Atenes i Lesbos, ciutats “que estan entomant la crisi dels refugiats”. Badalona, per exemple, mantindrà la bandera a mig pal fins el 9 de maig, el Dia d'Europa, quan està previst celebrar un acte que “vol servir com a debat sobre el paper que la Unió Europea està tenint en la crisi humanitària de persones refugiades per la guerra de Síria”.

Castellar del Vallès, per la seva banda, recorda en un comunicat que “amb aquest gest simbòlic es vol expressar la disconformitat amb l'acord que la Unió Europea vol tirar endavant amb Turquia i que permet expulsar les persones que arribin a la UE provinents de països en conflicte sense possibilitat que sol·licitin asil. A canvi, els Estats de la UE reubicarien un nombre equivalent de persones refugiades sirianes assentades ja a Turquia, i es promourien altres mesures econòmiques i polítiques a favor de l'estat turc”.

A Sant Adrià del Besòs les banderes a mig pal ja es va posar aquest dimecres, segons ha explicat el mateix alcalde, Joan Callau, a Twitter, enllaçant una notícia del web de l'Ajuntament.

En el cas de L'Hospitalet de Llobregat, un centenar de persones es van concentrar amb espelmes aquest dimecres davant l'Ajuntament en solidaritat amb els refugiats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia