Política

Mas avisa la CUP que la legislatura s'acabarà si no dóna suport als pressupostos

El president de CDC posa en dubte que Domènech i Iceta siguin els interlocutors vàlids per trobar una solució al conflicte amb Catalunya

El president de CDC i expresident de la Generalitat, Artur Mas, avisa la CUP que si no facilita l'aprovació dels pressupostos s'acabarà la legislatura. “En termes polítics si no s'aproven els pressupostos és evident que el govern no és prou estable i vol dir que no pot continuar gaire temps”, ha argumentat en una entrevista a Televisió de Girona. En aquest sentit, ha recordat que una de les condicions del pacte d'estabilitat a canvi del seu pas al costat és, precisament, donar estabilitat a l'executiu. Segons Mas, fins ara la CUP ha complert “més o menys” aquesta condició però ha alertat que la prova decisiva són els pressupostos. D'altra banda, Mas ha posat en dubte que Xavier Domènech i Miquel Iceta siguin els interlocutors per negociar una solució per a Catalunya en el marc d'un pacte entre Podem i PSOE.

Tot i apuntar que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és qui ha de decidir quan acaba la legislatura, Mas ha donat per fet que la legislatura s'acabarà en cas que la CUP no doni suport als pressupostos. L'única alternativa, segons Mas, seria trobar un altre tipus de majoria, però ha considerat “difícil d'imaginar” aquesta opció.

L'expresident de la Generalitat ha recordat que ell va acceptar donar un pas al costat a canvi d'unes condicions i ha assenyalat que la bàsica és el compromís de donar estabilitat al govern de Puigdemont. “Els pressupostos són una de les gran proves. Si un govern no pot aprovar la llei més important, aquell govern no es pot dir que sigui estable. I es evident que s'haurien de prendre decisions dràstiques”, ha afegit. Tot així, Mas ha assegurat que la seva intuïció és que s'acabaran aprovant els pressupostos d'enguany.

En referència a la moció de la CUP que demana accelerar la desconnexió, Mas ha considerat que aquesta proposta “no té massa sentit” i ha apostat perquè els partits independentistes no es vagin marcant entre ells mateixos sinó que ho facin amb l'adversari.

Després que aquest dimecres el líder de Podem, Pablo Iglesias, hagi proposat Xavier Domènech i Miquel Iceta com a interlocutors per trobar solucions per a Catalunya en el marc d'un possible acord entre Podem i PSOE per a la investidura, Mas ha posat en dubte que els interlocutors hagin de ser aquests. En aquest sentit, ha considerat que “Iceta pot representar el PSC però no el govern de la Generalitat ni la majoria a favor del referèndum i de l'estat català”. Ha recordat que els socialistes catalans van baixar del carro del dret a decidir i espera que Podem no faci el mateix. “En Comú Podem diuen que hi seran però veurem fins a quin punt aguanten aquesta situació”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.