Política

Puigdemont: “És de les darreres vegades que anirem a negociar l'incompliment autonòmic”

El president de la Generalitat constata que l'Estat “no ha obert ni mitja finestra per iniciar la via de la negociació”

Assegura que el nou objectiu de dèficit de Montoro no és “ni de lluny” el que correspon a Catalunya

El president de la Generalitat ha lamentat aquest dijous, l'endemà de reunir-se amb Mariano Rajoy a la Moncloa, que “l'Estat espanyol no ha obert ni mitja finestra per intentar obrir la via d'una negociació”. D'aquesta manera, Puigdemont ha tornat a posar en evidencia el distanciament que continua havent en les posicions entre Catalunya i Madrid i la impossibilitat d'aconseguir un consulta pactada. En una entrevista a Catalunya Ràdio, també ha assegurat que la reunió d'ahir, en què va presentar a Rajoy 46 demandes, serà de les “darreres vegades que anirem a negociar l'incompliment autonòmic” perquè hi ha un full de ruta a seguir cap a l'estat propi. De fet, ha dit que no tornarà a la Moncloa a presentar una nova llista de reclamacions, tot i que ha avisat que farà un seguiment de les 46 demandes que va presentar ahir a Rajoy. “No hi haurà una tercera llista amb 69 punts”, ha afirmat.

“Esperem que o bé les compleixin o si continua havent un reiterat incompliment, no estarem dos anys esperant que l'Estat continuï aplicant un marc autonòmic, perquè tenim un full de ruta que ens encamina cap a la creació d'estructures pròpies i un estat que prengui les seves decisions”, ha afirmat.

Puigdemont va demanar a Rajoy que “almenys” en aquelles coses que tenen efectes negatius per als ciutadans no abusés de la seva posició, en referència a la contínua actitud del govern espanyol per presentar recursos al Tribunal Constitucional a totes aquelles decisions preses des de Catalunya .

Puigdemont ha defensat la seva reunió amb els líders polítics espanyols i amb el mateix Mariano Rajoy, tot i que ha considerat que molts dels gestos que s'estan veient aquests dies siguin fruit de la previsible celebració d'eleccions al juny. “És evident que estem en mode campanya”, ha afirmat.

Objectiu de dèficit

El president de la Generalitat ha assegurat que el nou objectiu de dèficit fixat pel Ministeri d'Hisenda, coneguda aquest dimecres mentre Puigdemont estava reunit amb Rajoy, no és “ni de lluny” el que li correspon per llei a Catalunya. “Montoro ha posat la marxa directa. Controla la caixa i decideix unilateralment” i les seves decisions mai són gratuïtes ni un regal per a ningú, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
xile

Boric impulsa la derogació de la Llei d’Amnistia per a violacions de drets humans

barcelona
política

Critiques als partits independentistes i crida a la mobilització en el manifest unitari

Barcelona
estat espanyol

El jutge del cas Koldo descarta citar el ministre Puente com a testimoni

barcelona
guerra a gaza

Israel ataca una escola i mata una setantena de palestins en una jornada

barcelona
política

L’independentisme omple, un cop més, les avingudes de les manifestacions simultànies

barcelona

Hissada de la senyera i ofrena floral a Blanes

BLANES

Més de 600 persones celebren la diada a Palafrugell

palafrugell

L’alcalde de Salt reclama un tracte fiscal just per a Catalunya

salt

L’Onze a les Dotze, un clàssic des de fa 26 anys de la Plaça del Vi

girona