Política

Puigdemont, sobre la continuïtat del diàleg amb el govern espanyol: “La pilota és a la seva teulada”

El president defensa que, tot i la suspensió de la llei d'emergència social, “hi ha escenaris per poder garantir que ningú no queda desatès”

Carles Puigdemont visita Flandes en el seu primer viatge oficial com a president

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha advertit aquest dissabte que la continuïtat del diàleg obert amb el govern espanyol depèn de Madrid. “Ha quedat ben clar que la pilota ja no és a la nostra teulada: quan ens han demanat gestos de diàleg, els hem fet, quan ens han demanat propostes, les hem posat damunt la taula, però hem rebut sempre el mateix missatge i, per tant, la pilota és a la seva teulada”, ha respost a la pregunta sobre si la seva reunió amb Mariano Rajoy i la d'Oriol Junqueras amb Soraya Sáenz de Santamaría tindran continuïtat. Puigdemont ha defensat que, tot i la suspensió de la llei d'emergència social, “hi ha escenaris per poder garantir que ningú no queda desatès”.

Des de Gant, Puigdemont ha reivindicat la independència de Catalunya per “poder disposar de les eines per donar resposta a les necessitats i aspiracions dels ciutadans”. Després de reunir-se amb el ministre-president de Flandes, Geert Bourgeois, Puigdemont ha defensat que Catalunya vol tenir “un estat propi a la UE per poder viure millor i afrontar el futur amb millors garanties” i ha assegurat que el procés sobiranista “no és contra ningú”. “Volem tenir excel·lents relacions amb l'Estat espanyol, perquè com sabeu, tenim lligams estrets i interessos comuns”, ha afirmat.

Puigdemont no ha volgut “donar lliçons” al seu homòleg flamenc “no dir que el que és bo per Catalunya és bo per Flandes”. “Hi ha hagut un intercanvi profund per conèixer-nos millor, però cadascú farà el seu camí de forma lliure i ens respectarem”, ha explicat després de la reunió.

Junqueras ja havia advertit dijous, després de la trobada amb Sáenz de Santamaría, que la continuïtat de les reunions dependran de l'”evolució dels punts” que demana el Govern i del calendari electoral espanyol. El vicepresident va assegurar que la predisposició de la Generalitat és seguir parlant amb el govern espanyol en noves reunions durant “les properes setmanes o el proper mes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona
Àlex Neira
Alcalde de Sant Andreu de Llavaneres (PSC)

“Venia de fer de policia amb molts quilòmetres de carrer”

Sant Andreu de Llavaneres
12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat