Política

Puigdemont viatjarà a Londres l'11, 12 i 13 de maig

El president de la Generalitat farà una conferència a la prestigiosa Chatham House i mantindrà reunions a la City financera

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, viatjarà a Londres els propers 11, 12 i 13 de maig, segons han confirmat fonts del Govern a l'ACN. Puigdemont farà una conferència al prestigiós 'think tank' de política internacional Chatham House i es reunirà amb grups empresarials al districte financer de la City. A més, aprofitarà el desplaçament per mantenir “contactes informals i discrets” amb representants polítics britànics. Aquest serà el segon viatge oficial a l'estranger de Puigdemont, després del que està fent a Anvers, Gant i Brussel•les, on aquest dilluns s'ha entrevistat amb el president dels liberals europeus, Hans Van Baalen.

A la Chatham House, Puigdemont pronunciarà la conferència 'Traçant el camí cap a la independència de Catalunya'. El president de la Generalitat defensarà que “ara una majoria de catalans volen la independència” i que “l'autodeterminació permetrà poder respondre millor a les necessitats quotidianes dels ciutadans”, segons informa el 'think tank'. Puigdemont exposarà el seu “full de ruta” davant “la negativa del govern espanyol a dialogar” i les sentències del Tribunal Constitucional i “analitzarà les conseqüències de la secessió per a Catalunya, Espanya i la UE”.

Fundada el 1920, la Chatham House, oficialment The Royal Institute of International Affairs, és el segon 'think tank' més influent del món, segons la revista 'Foreig Policy' i el ranquing de la Universitat de Pennsylvania. El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, acompanyarà Puigdemont a Londres. De fet, Romeva ja va ser a Londres i a Edimburg, dimecres i dijous de la setmana passada.

Puigdemont havia de fer el seu primer viatge institucional a l'estranger a París, el 21 de març passat, però el va haver de cancel·lar a última hora per l'accident d'autocar a Freginals. El president de la Generalitat havia d'impartir una conferència a la reconeguda universitat Sciences Po, presentada per l'exprimer ministre italià i degà de la Paris School of International Affaris Enrico Letta. El Govern i Sciences Po busquen ara una nova data, probablement al setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona