Política

Municipal

Arenys de Munt acorda refer la riera com vulguin els veïns

Govern i oposició es comprometen a fer canvis en el projecte a partir de la consulta vinculant que es farà a final d'any i a millorar els escocells del tram ja fet

Felicitacions per l'acord polític i agraïment als botiguers per haver obert el debat

Les obres per continuar la urbanització de la riera d'Arenys de Munt es revisaran per mirar d'introduir millores al projecte. Així ho van acordar tots els grups polítics en el ple extraordinari celebrat dijous a petició de l'oposició. L'acord polític tancat a darrera hora preveu la dotació econòmica per tirar endavant el multireferèndum anunciat pel govern que preguntarà als veïns sobre la riera i altres qüestions del poble. Les preguntes es definiran arran d'un estudi sociològic que s'encarregarà a una empresa, però inclourà aspectes de la riera, com ara l'aparcament i l'enderroc del pont, que han generat més polèmica.

Els grups municipals es van felicitar en el ple pel consens que permetrà introduir canvis en el projecte en la seva fase executiva arran de l'opinió dels veïns. L'acord també preveu que abans del 30 de juny del 2017 es facin actuacions de millora als escocells dels arbres en el tram ja urbanitzat de la riera. Aquesta era una de les queixes recollides a l'enquesta que van fer els botiguers, en què un 62% dels enquestats asseguren no estar ben informats del projecte. Tant el regidor de Comunicació, Josep Sànchez (ERC), com la regidora de Participació, Àngels Castillo (PSC), van destacar l'oportunitat que s'obre fins a final d'any per fer el que digui la ciutadania en un ambient de treball que, segons Sànchez, és més “positiu i relaxat”. Des del govern, la regidora de la CUP, Maria Ballester, va assegurar que la voluntat d'informar no ha fallat però sí la manera de “despertar l'interès” per fer participar els veïns. En aquest sentit, el govern va anunciar que s'està treballant en un procés participatiu pel que fa a les millores dels escocells dels arbres.

El cap de l'oposició, Lluís Campasol, va parlar dels “ponts de diàleg” que s'han obert per escoltar els veïns i per fer les coses amb tranquil·litat. Els representants polítics van aprofitar el ple per felicitar l'associació de botiguers que va impulsar l'enquesta i que ha obert el debat, tot i que el projecte ja està aprovat. La seva presidenta, Silvana Herce, va agrair l'acord dels polítics, que va dir que no hi són “per imposar sinó per servir el poble”. Altres veïns de la part alta van intervenir per criticar les presses en acabar i finalment un veí va lamentar que qui no ha participat fins ara és perquè no ha volgut

LA FRASE

La continuïtat hi ha de ser perquè ja tenim un tram fet i la riera és única, però es faran canvis
Joan Rabasseda
alcalde d'arenys de munt


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.