Societat

municipal

procés participatiu

Un referèndum ‘només de poble' per a Arenys de Munt

Es farà el 7 de maig, hi haurà cinc preguntes i es deixa fora la consulta sobre mantenir la bandera espanyola a l'ajuntament

El govern el considerarà vinculant sempre que s'arribi al 19% del cens

Arenys de Munt ja ha posat en marxa la maquinària per celebrar el 7 de maig el primer multireferèndum de la seva història. Finalment, la recerca del màxim consens entre els membres de la comissió ha determinat que les cinc qüestions triades sobre les quals es preguntarà als ciutadans seran de temes estrictament locals. Per tant, no es preguntarà als veïns sobre la permanència de la bandera espanyola al balcó de l'ajuntament. “Hem volgut centrar la consulta en el model de poble i deixar per a altres instàncies superiors el debat identitari”, precisa l'alcalde republicà, Joan Rabasseda, que recorda que al costat del símbol espanyol ja queda constància que es tracta d'una imposició judicial. Rabasseda recorda la discussió sobre quantes preguntes havia de tenir el multireferèndum i, sobretot, quins projectes s'havien de sotmetre a consulta ciutadana: “Vam demanar la col·laboració d'un assessor extern perquè redactés les preguntes i en la darrera reunió hi va haver els últims retocs dels grups de l'oposició”, indica l'alcalde, que destaca la importància que els arenyencs que són cridats a les urnes responguin massivament en tant que se'ls demana l'opinió “sobre temes que haurien de despertar el seu interès”.

També des del govern es va confirmar en l'última trobada de la comissió que per considerar les respostes vinculants caldrà que s'arribi a un mínim del 19% de participació del cens cridat a votar. “És el mateix percentatge de gent que va votar el setembre del 2006 en la consulta sobre la riera”, recorda Rabasseda. Podran votar tots els veïns i veïnes a partir de 16 anys i el dia 24 d'abril començarà la campanya informativa.

LA FRASE

Hem volgut centrar la consulta múltiple en projectes del model de poble i no en debats identitaris
Joan Rabasseda (ERC)
alcalde d'arenys de munt

LA XIFRA

19%
és el percentatge
mínim de participació que s'haurà d'assolir perquè es consideri vinculant el resultat.

La riera, en tres de les preguntes

La primera de les preguntes del multireferèndum d'Arenys de Munt fa referència a la riera i es demana als ciutadans si volen que sigui de pas exclusiu per als vianants. En cas que es respongui afirmativament cal precisar si només ho ha de ser dissabtes, diumenges i dies festius o que ho sigui sempre. La permanència o no del pont de la Riera, un dels aspectes més controvertits, és la segona de les qüestions que inclourà la butlleta. Seguidament es trasllada a la decisió veïnal si l'Ajuntament ha d'iniciar gestions per recuperar l'edifici de l'escola Sant Martí per a usos de la població i que es projecti una escola nova. També es demana si cal crear places d'aparcament al costat de la riera i, finalment, els votants hauran de triar un dels tres projectes que es mostraran per actualitzar i normalitzar l'escut d'Arenys de Munt. El decret signat dimecres estableix que hi haurà tres meses per a la consulta múltiple a la sala municipal de l'edifici de l'ajuntament i que l'horari de votació, que haurà de ser presencial, s'allargarà des de les nou del matí fins a les vuit del vespre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia