Urbanisme

municipal

participació ciutadana

Arenys de Munt prefereix mantenir el pont de la riera

L'estudi sociològic encarregat pel govern revela que un 63% dels arenyencs volen que el pont es quedi tot i la reurbanització

També opinen sobre els serveis, la tasca dels regidors i la bandera espanyola

Coincidència amb l'enquesta que al seu dia van fer els botiguers i que evidenciava que un 80% de la clientela volia el pont de vianants que creua la riera i que ha d'anar a terra segons el projecte d'urbanització que es vol executar l'any vinent. Els resultats de l'enquesta que a l'estiu es va encarregar a l'empresa Daleph revelen l'opinió dels veïns sobre el pont, que ha estat motiu de controvèrsia un cop aprovat ja el projecte d'obra.

Segons els enquestats, un 63% prefereixen mantenir-lo com està i la resta el farien enderrocar. La regidora de Participació Ciutadana, Àngels Castillo (PSC), considera que amb aquest resultat “el govern s'haurà de plantejar què cal fer” i no descarta que sigui una de les qüestions que se sotmetin a votació de tota la població en el multireferèndum que es va prometre a final d'any. Per ara s'ha creat una comissió amb representació de tots els grups i del Consell del Poble per decidir les preguntes d'una consulta que s'endarrereix per l'any vinent. Sobre la riera, un 60% dels enquestats diuen preferir-la pels vianants i un 61% aproven el tram que ja està urbanitzat. Un 51% asseguren haver rebut prou informació del projecte.

L'enquesta ha permès conèixer l'opinió sobre els serveis municipals que tenen més bona nota, com ara Benestar Social, l'Oficina d'Atenció al Vilatà i la policia local. En canvi, ha de millorar el manteniment de la via pública, tant en neteja com en accessibilitat.

Regidors i bandera

L'estudi recull els noms dels regidors que més recorden els veïns consultats. Els encapçala el de l'alcalde, Joan Rabasseda; el del seu predecessor Josep Manel Ximenis; el del cap de l'oposició, Lluís Campasol, i el del primer tinent d'alcalde, Josep Sànchez. Entre els més valorats, hi figuren la regidora de Cultura, Tònia Vila; Josep Sànchez, i la regidora del PSC Àngels Castillo. Als veïns se'ls ha preguntat si consideren important que onegi la bandera espanyola al balcó de l'ajuntament. Per un 62,5% no té cap importància, un 20,4% ho troben indiferent i per la resta és important.

LA XIFRA

507
Són els enquestats a la via pública tant al centre com als veïnats de Sant Carles, Sobirans i el Pi Gros.

LA FRASE

S'haurà de plantejar què fer; potser estaria bé que tots els veïns poguessin votar-ho en el multireferèndum
Àngels Castillo
regidora de participació ciutadana (PSC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia