Política

Els catalans superen el desgast polític de l'Estatut, segons un sondeig d'opinió

L'Índex de Satisfacció Política de la Generalitat detecta, però, un increment considerat de l'abstencionisme

El nou Índex de Satisfacció Política (ISP) de la Generalitat de Catalunya constata que l'opinió pública catalana ha recuperat el seu nivell de satisfacció del novembre del 2005, poc després que el Parlament aprovés el projecte estatutari i abans que es modifiqués a les Corts. Amb tot, es detecta un increment considerat dels abstencionistes, que pugen 7,8 punts en quatre mesos. Les dades han estat recollides pel Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat.

Segons el director del CEO, Gabriel Colomer, la millora de l'Índex de Satisfacció es deu al fet que "s'ha tornat a un espai de normalitat" després de les "turbulències estatutàries” del 2006.

Els abstencionistes (considerats estadísticament com aquells que no tenen record dels seus vots anteriors ni pretenen votar) han pujat 7,8 punts entre el novembre de l'any passat (16,6% d'enquestats) i el març (24,4%).

A més a més, a l'altre extrem, baixen set punts els denominats participatius (els qui tenen record de vot i pretenen seguir votant), ja que han baixat del 58,5% d'enquestats al novembre al 51,5% del març.

Varien poc els altres dos perfils: els desmobilitzats (tenen record de vot però no intenció de votar) són el 7,3% i els mobilitzats (sense record de vot però amb intenció de votar), que són l'11,5%.

El setè ISP s'ha calculat amb els resultats del passat Baròmetre d'Opinió Pública presentat pel CEO a l'abril, basat en 2.200 enquestes telefòniques assistides per ordinador, realitzades per l'empresa Opina a majors d'edat de Catalunya del 2 al 16 de març.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.