Política

Martínez Fraile dimiteix a petició de Montilla

La dimisió del delegat de la Generalitat a Madrid serà acceptada aquest matí durant la reunió setmanal de l'executiu català

El delegat de la Generalitat a Madrid, Raimon Martínez Fraile, ha dimitit a petició del president José Montilla, que ha considerat un "fet molt greu" que titllés d'"una mica malalt" tant físicament com psicològicament a Pasqual Maragall.

Fonts del departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya han indicat a EFE que la dimissió de Martínez Fraile serà acceptada aquest matí durant la reunió setmanal de l'executiu català.

Martínez Fraile ja va demanar ahir "disculpes" per les seves crítiques a Pasqual Maragall i va retirar les seves apreciacions ofensives cap a l'expresident català, després que l'actual cap de l'executiu autonòmic, José Montilla, li ho demanés.

Aquest gest no ha estat considerat suficient per Montilla, que ha reclamat a continuació la dimissió de Martínez Fraile, que la va presentar ahir mateix i que avui serà acceptada, han indicat les mateixes fonts.

Martínez Fraile va declarar ahir en un mitjà de comunicació que les últimes afirmacions de Maragall sobre l'Estatut i les relacions de Catalunya amb Espanya eren pròpies d'una persona que "està una mica malalta en aquests moments", que es troba "en una situació no molt adequada física i psicològicament".

Aquestes paraules "no estan en la tònica" que Montilla desitja que imperi en el seu executiu, han indicat fonts de la Generalitat.

Raimon Martínez Fraile i Pasqual Maragall han tingut històricament una relació difícil, des que tots dos van coincidir a l'Ajuntament de Barcelona, on l'ara dimitit delegat de la Generalitat a Madrid va arribar a ser tinent d'alcalde i membre del consell rector i del comitè executiu de la candidatura de Barcelona als Jocs Olímpics de 1992.

El 9 d'octubre de 1988 va dimitir per les seves diferències amb el llavors alcalde de la ciutat, Pasqual Maragall, i va marxar al sector privat.

El 1998 va anunciar la seva candidatura a les eleccions primàries celebrades pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) a Barcelona de cara a les municipals de l'any següent, però el 9 d'octubre va retirar la seva candidatura argumentant que la competència amb l'alcalde de Barcelona, el també socialista Joan Clos, anava a ser utilitzada per CiU per atacar i debilitar al seu partit.

A l'abril de 2004 va ser nomenat secretari general de Turisme del ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, que llavors dirigia José Montilla, l'actual president català, qui va tornar a comptar amb ell com el seu home de confiança a Madrid.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.