Política

Montilla condemna l'atemptat i anuncia que es declararà un dia de dol en record de les víctimes

El president recorda que la pàgina web del ministeri d'Afers Estrangers creu que aquest "és un viatge no aconsellat"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha condemnat aquest matí l'atemptat terrorista en què ahir van morir cinc turistes catalans i va ferir-ne dos més al Iemen. A més, ha anunciat que el consell executiu declararà avui, en la seva reunió ordinària setmanal, un dia de dol oficial en record de les víctimes.

A més, les banderes onejaran a mig pal i es farà un minut de silenci, al migdia, a la plaça Sant Jaume de la capital catalana i davant de tots els ajuntaments catalans que ho decideixin. En declaracions a Catalunya Ràdio, Montilla ha assegurat que "avui, sens dubte, és un dia trist", pel "cop" donat a aquests turistes.

El president del govern ha assegurat que els ciutadans de Catalunya, "i el seu govern al capdavant", rebutgen "qualsevol mena de violència i terrorisme, vingui d'on vingui i sigui on sigui", a més de defensar "la convivència pacífica al nostre país i fora de les seves fronteres".

Per això, ha demanat lluitar "amb la màxima fermesa i contundència per acabar amb els actes terroristes a tot el món", sobre la base de la "unitat" i "cooperació" de tots els països i demòcrates.

Montilla ha recordat que la pàgina web del ministeri d'Afers Estrangers considera que aquest "és un viatge no aconsellat". Així, tot i que el comboi de turistes anava protegit per dos vehicles, "és molt difícil protegir-se d'un atac suïcida; és un lloc certament perillós". "No és un lloc recomanable; hi ha hagut segrestos i morts", ha conclòs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.