Política

El suïcida va preguntar si els turistes eren occidentals abans de cometre l'atemptat al Iemen

El suïcida que va cometre l'atemptat al Iemen, en el qual van morir cinc catalans i dos bascos, havia preguntat a alguns vianants si els visitants que eren a l'històric temple de Mareb eren turistes occidentals, segons han dit a Efe diversos testimonis.

D'acord amb els testimonis, el suïcida s'havia apropat al lloc amb un vehicle Toyota Land Cruiser uns 15 minuts abans de cometre l'atemptat, quan els turistes estaven visitant el temple Mahram Balquis.

Diversos testimonis han coincidit a dir que el presumpte autor material de l'atac "va preguntar a la gent que estava en les proximitats del temple sobre les persones que estaven en el seu interior i li van respondre que eren turistes occidentals".

Llavors, han afegit, va marxar i va tornar quan els turistes sortien de la zona del temple amb els seus cotxes, per a després encastar-se contra el seu comboi, al volant del vehicle carregat d'explosius.

El president iemenita, Ali Abdulá Saleh, ha assegurat avui que, segons les primeres informacions, l'autor físic de l'atac del dilluns a Mareb, "probablement no era iemenita, sinó d'un altre país àrab".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.