Política

Cinc catalans morts en l'atemptat al Iemen

Tres agents de la Policia Científica es desplacen al Iemen per col·laborar en les tasques d'investigació de l'atemptat

Els turistes catalans morts en l'atemptat d'ahir al Iemen són un total de cinc ja que María Teresa Pérez Ubago, nascuda a Burgos, residia a Barcelona al costat del seu marit, Antonio Pomés Tallo, també mort, segons ha informat el departament de Presidència de la Generalitat.  Els altres catalans morts en l'atemptat són María Isabel Arranz Bocos, Gabriel Tortosa Ortega, tots dos de Barcelona, i Marta Borrell Puig, de Girona.

Els altre quatre morts són dos turistes bascos i dos homes originaris del Iemen -els conductors del vehicle en el qual es desplaçaven-, que eleven a nou les persones mortes com a conseqüència de l'atemptat.

El Ministeris d'Exteriors ha informat que Marta Borrell era parella d'Esteve Masó Vilanova, de Girona, i que ha resultat ferit al costat d'una altra catalana, Julia Vilaró Rodríguez (Barcelona), i d'altres quatre bascos, pel que sembla tots amb ferides que no són greus.

Els morts es troben en el dipòsit de cadàvers a l'espera ser repatriats a Espanya en un avió de la Força Aèria que sortirà a partir de les 10 hores des de la base aèria de Torrejón de Ardoz, a Madrid.

L'avió, en el que viatja el ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Joan Clos, i el cap de la secretaria de la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid, Eduard Canet, anirà equipat amb el material sanitari necessari per atendre als ferits.

La Generalitat ha aclarit que Canet viatja en substitució del delegat català a Madrid, José Cuervo, que està de viatge i es troba fora de Madrid.

Policia científica viatja al Iemen
Tres agents de la Policia Científica es desplaçaran a Iemen per col·laborar en les tasques d'investigació de l'atemptat. Viatjaran en l'avió de la Força Aèria per repatriar els cadàvers dels turistes espanyols assassinats.

Els tres especialistes són el cap del Grup de la Policia Científica, un antropòleg i un biòleg, segons les mateixes fonts, que han afegit que la missió dels agents és la de col·laborar en tot el possible en la investigació de les circumstàncies en què es va produir l'atemptat.

L'avió, en què viatjarà el ministre d'Indústria per coordinar la repatriació dels cadàvers de les víctimes mortals, anirà equipat, a més, amb el material sanitari necessari per atendre els altres sis turistes que van resultar ferits en l'acció terrorista.

Banoa suspèn els viatges
L'agència Banoa, que organitzava el viatge del grup de turistes, ha assegurat que es complien totes les mesures de seguretat establertes pel govern del país i que, en el moment de l'atemptat, eren acompanyats per l'escorta de seguretat iemenita. A més, els seus responsables, que han anunciat la suspensió dels viatges a aquest país, han indicat avui que no creuen que els terroristes suïcides coneguessin la nacionalitat dels turistes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.