Política

El govern del Iemen afirma que ha identificat més de 10 sospitosos relacionats amb l'atemptat en cotxe bomba

El ministre d'Interior iemenita, Raixad al-Alimi, ha desmentit la detenció d'onze possibles implicats directes, apuntada hores abans per fonts de les forces de seguretat, però sí que va confirmar que hi ha "més de deu" identificats, entre els quals "diversos estrangers", que la policia busca i que "no trigarà gaire" a arrestar.

Els primers avenços en la investigació arribaven l'endemà que el president del Iemen oferís 60.000 euros de recompensa per qualsevol informació sobre l'autor de la primera matança de turistes que ha sofert el país. El president va reconèixer que, en resposta a les darrers amenaces d'Al-Qaida, s'havien pres mesures extraordinàries de seguretat..

Les declaracions oficials del govern van ser replicades amb duresa ahir al Parlament per un diputat, que va acusar les autoritats d'haver ignorat les informacions que apuntaven que Al-Qaida estava preparant un atemptat a la regió de Marib.

Dos atacs al setembre
La branca d'Al-Qaida al Iemen ha amenaçat repetidament d'atacar les institucions i els interessos estrangers. Els missatges van guanyar credibilitat després dels dos atemptats suïcides perpetrats al setembre contra instal·lacions petrolieres, una de les quals està situada precisament a Marib.

En la darrera amenaça, apareguda a Internet només quatre dies abans de l'acció contra els turistes catalans, el grup terrorista assegurava que "la jihad seguirà mentre els croats [cristians] continuïn passejant-se pel nostre país".

La investigació
Un equip conjunt d'especialistes de la Guàrdia Civil i de la policia espanyola han viatjat al Iemen en resposta a la petició de les forces de seguretat d'aquest país per col·laborar en la investigació.

L'equip té com a missió "garantir la immediata atenció dels afectats i facilitar les actuacions d'altres unitats policials"; la recollida i anàlisis de proves que permetin identificar els autors dels atacs, i la investigació sobre explosius i tècniques dels terroristes.

La premsa iemenita recordava avui que un missatge a Internet atribuït a Al-Qaida amenaçava recentment d'atemptar contra "els interessos vitals" del Iemen, i el vinculen amb aquest últim atac contra el turisme, una activitat que sense ser vital al país estava adquirint un considerable auge.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.