Política

Mor María Asunción Vitorica, la turista basca que seguia hospitalitzada al Iemen

La ferida estava ingressada a l'hospital Al Zaura a la capital del país on ha mort al voltant de les 03:00 hores d'avui

La turista alabesa Maria Asunción Vitorica, que seguia hospitalitzada en un hospital iemenita per les greus lesions sofertes en l'atemptat del 2 de juliol, ha mort avui a la matinada, segons han confirmat fonts del ministeri d'Exteriors.

La ferida estava ingressada a l'hospital Al Zaura a la capital del país, Sana, on ha mort al voltant de les 03:00 hores d'avui, hora local (02:00 hores a Catalunya).

El trasllat de Maria Asunción Vitorica a l'Estat espanyol havia estat descartat pels facultatius que l'atenien ja que el consideraven "totalment impossible" donada la gravetat del seu estat. A més de l'equip mèdic iemenita que atenia la ferida, un neurocirurgià espanyol de l'hospital militar Gómez Ulla s'havia traslladat fins al Iemen per complementar el tractament que rebia.

Amb la mort de Vitorica, són vuit els turistes, cinc catalans i tres bascos, que van perdre la vida quan un cotxe suïcida va envestir els dos vehicles centrals dels quatre que componien el comboi en el qual viatjaven. L'atac es va produir la tarda del 2 de juliol, pels voltants del Temple de la Reina de Saba, i també va causar la mort de dos ciutadans iemenites. Així mateix, altres cinc turistes van quedar ferits, però tots ells van poder tornar a Espanya dos dies després de l'atemptat.

El govern central ha enviat un avió cap a Iemen per repatriar el cadàver de Maria Asunción Vitorica. El ministeri ha informat que, si no hi ha imprevistos, les restes mortals de Maria Asunción arribaran a la base de Torrejón diumenge a la tarda.

Segons està previst, el funeral per Maria Asunción Vitorica se celebrarà dilluns o dimarts a la parròquia Santa María de Amurrio (Àlaba), la seva localitat natal. El govern basc ha convocat concentracions silencioses de 15 minuts per al dilluns 16 de juliol a les 12 del migdia davant les institucions basques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.