Política

Les agències de viatges esperen cancel·lacions de reserves turístiques al Iemen

Les agències de viatges catalanes esperen que els seus clients cancel·lin o ajornin en els pròxims dies els seus viatges previstos al Iemen, on viatgen anualment uns 200 turistes catalans, després de l'atemptat terrorista d'ahir.

El president de l'Associació Catalana d'Agències de Viatges (ACAV), Francisco Carnerero, ha explicat a Efe que, tot i que encara és d'hora per tenir dades concretes, el que sol ocórrer en aquestes circumstàncies és que els clients truquen a les agències de viatges per recollir informació i, davant una situació com aquesta, cancel·len o ajornen el viatge.

Segons Carnerero, la gent té la sensació que aquest tipus de problemes poden ocórrer a qualsevol part i això no impedeix seguir viatjant, llevat de a destins com Iraq o Afganistan. També ha recordat que els turistes espanyols que van patir l'atemptat d'ahir al Iemen anaven protegits per un comboi de seguretat.

Destí minoritari
Carnerero ha assenyalat que el Iemen és un destí molt minoritari entre els turistes i que uns 500 espanyols, més de 200 d'ells catalans, hi viatgen anualment.

Segons Carnerero, les agències de viatges informen sobre la situació sanitària i de seguretat dels destins, però sobretot recomanen als viatgers que s'informin en la web del ministeri d'Exteriors i en el departament de sanitat.

El Iemen és un destí per a viatgers "inquiets", que no volen viatjar a països amb grans fluxos turístics o que ja hi han viatjat anteriorment.

En els últims 15 anys el Iemen s'ha convertit en un destí turístic per la seva orografia peculiar i contrastada i més de 3.000 anys d'història.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.