Política

Rajoy tensa el 12-O

El líder del PP planteja un pols a Zapatero convidant al ciutadà que surti al carrer per “honorar” la bandera

No som Nadal ni Cap d’Any ni tampoc es tracta d’una declaració institucional del rei Joan Carles o del president del govern, català o espanyol. Som a la vigília del 12 d’octubre i és el president del PP, Mariano Rajoy, el que ahir va comparèixer davant les càmeres del seu partit per llançar un missatge de format volgudament institucional. Rajoy va fer una crida als ciutadans perquè proclamin amb “orgull i el cap ben alt” que són espanyols i que senten els colors de la bandera “que és el símbol d’Espanya”.

Rajoy, assegut davant la càmera, amb la foto del rei Joan Carles i la bandera espanyola de fons, va enviar el missatge patriòtic plantejant la necessitat que es faci ostentació de la celebració del 12-O com si l’Estat visqués un moment d’excepció. Sense fer-ne menció explícita, el líder del PP es referia als actes de crema d’imatges del rei i a les reticències d’algunes institucions que als seus edificis onegi la bandera espanyola.

Amagar els símbols
Els populars han plantejat el que anomenen fiesta nacional com un pols amb l’executiu socialista, al qual reiteradament han acusat de voler dissimular símbols com el de l’himne i la bandera i, sobretot, l’han assenyalat com l’instigador indirecte de les exhibicions antimonàrquiques que s’han viscut les darreres setmanes.

I com que entenen que José Luis Rodríguez Zapatero no defensa prou al rei ni la bandera, primer van ser les joventuts del PP reclamant a través del Som Espanya que la ciutadania surti al carrer aprofitant la desfilada militar de divendres a Madrid, i ahir va ser Rajoy, amb tota la solemnitat possible, el que convidava a “honrar i exhibir” la bandera espanyola, ja sigui a casa, al carrer, de forma individual o amb amics.

Esportistes i militars
En aquest punt, Rajoy ahir va aprofitar per recordar que aquest és el símbol que mostren “orgullosos els nostres esportistes, la que cobreix el fèretre dels nostres soldats; la que saluden amb respecte els caps d’Estat que ens visiten; el símbol de la nació lliure”. I amb posat d’estadista, la declaració de Rajoy concloïa amb un “feliç dia de la nació espanyola, feliç festa nacional”.

Amb aquest pols al PSOE, la tensió al carrer està servida. Perquè el PP està convençut que la seva iniciativa tindrà molt d’èxit, mentre que els socialistes temen els incidents que es puguin produir de forma simultània a la celebració dels actes institucionals. En un moment, a més, d’extrema tensió davant la possibilitat d’un atemptat d’ETA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.