Política

El minut d'or de Carod

El líder d’ERC assoleix una audiència punta d’un 32,7% i 5,3 milions d’espectadors en la seva estrena a TVE

Ni la Teresa de Ventdelplà ni la Pepa i l’Avelino d’Escenas de matrimonio ni Patricia Conde, ni tan sols José Coronado. Ningú va poder superar dimarts Josep-Lluís Carod-Rovira. El líder d’Esquerra va ser l’estrella televisiva de la programació amb la seva intervenció al programa Tengo una pregunta para usted, de TVE. Les respostes del dirigent independentista van ser seguides per gairebé 4,5 milions de persones (4.491.000) amb una quota mitjana de pantalla del 25% a l’Estat.
El minut d’or, però, va arribar a dos quarts i cinc de dotze. Com si es tractés de la pròrroga o del llançament de penals d’un partit de futbol, 5.291.000 persones van quedar abduïdes al sofà sense deixar-se seduir pel comandament a distància. No hi hagué temptativa de zàping. Va ser l’instant en què una administrativa madrilenya, María José Álvarez, li va preguntar què representava per a ell Espanya. Curiosament, es tractava de l’última pregunta adreçada al polític republicà. La resposta de Carod va assolir una quota de pantalla rècord del 32,7%. Una xifra gens menyspreable, tenint en compte que José Luis Rodríguez Zapatero i Mariano Rajoy en un programa anterior van obtenir una mitjana de seguiment del 30,3% i del 34,9% respectivament.

Vencedor mediàtic
El president d’ERC va superar en audiència tant el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, com el coordinador general d’IU, Gaspar Llamazares. El democristià va tenir un share del 21,4% i va ser vist per 4.180.000 persones, mentre que el dirigent excomunista va obtenir un 22,8% i el van seguir 4.081.000 telespectadors. El programa de TVE va comptar amb una audiència de 4.105.000 espectadors, que anaven fluctuant en funció de l’entrevistat. En un còmput global, finalment gairebé 14 milions de persones (13.721.000) van sintonitzar en algun moment de la nit l’espai presentat i moderat pel periodista Lorenzo Milà.

Líder d’audiència
A Catalunya, el programa que emet TVE va ocupar el segon lloc del rànquing d’audiència, però va ser el vencedor en la seva franja horària. Un total de 710.000 catalans el van seguir amb una quota de pantalla del 23,9%. Una xifra molt semblant a l’audiència que va tenir a l’Estat, on la mitjana va ser del 22,2%. Sigui com sigui, Tengo una pregunta para usted també va ser el programa líder d’audiència a les llars espanyoles en la seva franja d’emissió, que va durar de dos quarts de nou fins a tres quarts menys cinc de dotze. No va arribar a les xifres d’audiència del programa en què van participar Zapatero i Rajoy, però fonts de TVE no amagaven la seva eufòria per l’èxit assolit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.