Política

Les recusacions del PP poden tornar el control del Tribunal Constitucional als conservadors

ESTAT ESPANYOL

La recusació de diversos magistrats de Tribunal Constitucional (TC) per part del PP poden tornar al sector conservador el control del ple d'aquest òrgan, en perill després que el govern espanyol recusés divendres Roberto García-Calvo i Jorge Rodríguez-Zapata.

El portaveu parlamentari del PP al Congrés, Eduardo Zaplana, ha anunciat que el PP recusarà aquest dijous tres magistrats del Tribunal Constitucional per evitar que participin en la votació per la reforma de l'alt tribunal.

Zaplana argumenta que si no s'hagués produït la primera recusació, aquesta no s'efectuaria, tot i que no ha indicat contra quins magistrats es dirigeix la recusació. Per aquesta votació, la presidenta i el vicepresident van anunciar que s'abstindrien mentre que el govern espanyol va recusar dos membres del Constitucional de l'anomenat 'sector conservador'. De prosperar aquesta mesura del PP deixaria sense el quòrum al Tribunal per prendre decisions.

En aquest cas, es tornaria al "col·legi" actual format per 10 magistrats, sense resoldre cap de les recusacions. D'aquests 10, cinc són progressistes i cinc conservadors, però els conservadors compten amb el vot del president accidental, Vicente Conde.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.