Política

El PSOE difon un vídeo de "l'engany massiu" del PP durant l'11-M

Segons els socialistes, el vídeo el tenien a punt feia dies, però l'han difós ara com a rèplica a les declaracions d'Aznar

La inèrcia de voler passar comptes ha acabat pesant més que la voluntat de girar full. L'endemà que el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, advoqués per girar full en la controvèrsia per l'11-M i "mirar endavant", el PSOE va difondre a la seva web un vídeo que portarà cua en què recupera totes les declaracions que dirigents del PP com Mariano Rajoy, Ángel Acebes, José María Aznar o Jaime Ignacio del Burgo van realitzar abans i després de les eleccions del 14 de març del 2004 apuntant a ETA com l'autora de la massacre jihadista.
A diferència del to informal de l'últim vídeo, Amb Z de Zapatero, el PSOE ha triat aquest cop un format sobri més propi d'un documental. Sense cap presentació i renunciant a la veu en off per comentar res, el vídeo es limita a extreure fragments de la sentència de l'Audiència Nacional i a encadenar-los amb opinions conspiratives. Com la d'Aznar el novembre del 2005 afirmant que els autors "no estan en deserts molt remots ni en muntanyes molt llunyanes".

Encapçalats pel títol La veritat contra l'engany massiu, els quinze minuts que dura el vídeo transcorren sobre un fons groc presidit a l'esquerra per la figura hel·lènica de Temis, la deesa de la justícia. Sota la balança de la justícia, doncs, apareix Rajoy afirmant que "tinc la convicció moral que va ser ETA" o el navarrès Del Burgo informant que "aquella nit en un caserío del sud de França el txakoli dels encaputxats va córrer de valent".

Si és ETA, el PP escombra
L'única aportació cuinada pel PSOE és l'aparició d'un lector que obre el llibre 11-M. La venganza, escrit pel vicedirector del diari El Mundo Casimiro García Abadillo. La curiositat del lector el porta a caure en una pàgina en què es recull la confessió que el sociòleg Pedro Arriola, marit de Celia Villalobos i estret col·laborador d'Aznar, li va fer a Zaplana la mateixa tarda de l'11-M. "Doncs mira, jo crec que si es confirma l'autoria d'ETA, el PP escombrarà, però si al final els atemptats els han comès els terroristes islàmics, aleshores guanya el PSOE", opinava Arriola.

Com si es tractessin de títols de crèdit, el vídeo inclou els fragments dels 722 folis de la sentència que apunten als explosius de Mina Conchita i els que confirmen el valor provatori de la furgoneta Kangoo i de la motxilla de Vallecas. El vídeo el tanca Aznar en to solemne: "Amb el temps tot se sabrà, n'estic segur".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.