Política

Bhutto seguirà la lluita al Pakistan tot i la massacre

L’exprimera ministra pakistanesa Benazir Bhutto es va comprometre ahir a continuar la seva lluita per la democràcia al Pakistan malgrat l’atemptat contra ella perpetrat la vigília, que va costar la vida a 133 persones. “Estem preparats per posar en risc les nostres vides. Estem preparats per posar en risc la nostra llibertat. Però no estem preparats per lliurar aquesta gran nació als militants”, va dir Bhutto en referència a la massacre perpetrada el mateix dia que tornava d’un autoexili de vuit anys i va ser rebuda per una multitud.

“Estan matant les nostres forces armades a les àrees tribals del Pakistan, estan trucant a les portes de la província fronterera”, va declarar la dirigent política sobre el confilcte amb els combatents talibans i d’Al-Qaida que operen a prop de la frontera amb l’Afganistan. “L’atac anava dirigit contra el que represento, un atac contra la democràcia i la unitat i la integritat del Pakistan”, va afegir. Bhutto va tornar al Pakistan per dirigir el Partit del Poble del Pakistan en les eleccions generals previstes per al gener.

Demanda a Musharraf
L’exgovernant, aliada potencial del president, Pervez Musharraf, va demanar al govern més mitjans per protegir-la i va manifestar que tem més atemptats contra la seva vida. “Sé que hi ha altres atemptats planejats contra mi i confio que el govern farà tot el possible perquè no es materialitzin”, va dir des de la seva residència de Karachi, al sud del Pakistan. Bhutto va culpar de l’atemptat “certs individus que són membres d’una facció política”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.