Política

Abbas i Olmert es reuniran dilluns a Egipte

La cimera entre els presidents palestí i israelià compta amb el suport d'Egipte i Jordània

El primer ministre israelià, Ehud Olmert, i el president palestí, Mahmud Abbas, es reuniran el dilluns vinent a Egipte per tractar de reconduir la situació, un cop els islamistes han deixat de formar part del govern de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP).

La cita tindrà lloc al balneari egipci de Xarm al-Xeikh i es preveu també la presència del president Hosni Mubarak i el ri de Jordània, Abdal·là II.

"La Cimera es celebrarà dilluns amb Egipte com a amfiotrió i amb l'objectiu d'intentar donar un nou  impuls al procès de pau", ha informat Mark Regev, portaveu del Ministeri d'Afers Exteriors d'Israel.

Segons el portaveu, la conferencia tractarà "d'enfortir l'ala moderada tant entre els palestins com en el món àrab i es donaran passos per brir una nova possibilitat de pau".

La imera es celebrarà en un moment crític per la zona, després qye Hamàs s'ha fet amb el control efectiu de la franja de Gaza i els territoris palestins han quedat dividits .


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.