Política

L'Assemblea General de l'ONU aprova una resolució que demana l'aplicació de la moratòria de la pena de mort

L'Assemblea General de l'ONU va adoptar avui una resolució que demana a tots els Estats que apliquin una moratòria a les execucions dels sentenciats a mort com un primer pas cap a l'eventual abolició de la pena capital.

Amb 104 vots a favor, 54 en contra i 29 abstencions, l'Assemblea va aprovar el text no vinculant elaborat i autoritzat el mes passat pel comitè encarregat de temes humanitaris d'aquest òrgan de debat. Al conèixer la notícia, el Secretari General, Ban Ki-moon, va expressar el seu beneplàcit i va sostenir que la decisió representa un "pas transcendental" de la comunitat internacional.

"Em sento molt encoratjat pel suport provinent de les més diverses regions del món a aquesta iniciativa", va assenyalar Ban en un comunicat. El secretari general de l'ONU va agregar que la resolució és una evidència més de la tendència a abolir la pena capital.

El text adoptat afirma que la pena de mort soscava la dignitat humana i urgeix als Estats on encara existeix a restringir el seu ús i a reduir el nombre de delictes per les quals s'imposa el càstig màxim. Alhora, crida a respectar les lleis internacionals que garanteixen la protecció als sentenciats a mort


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.