Política

Quatre anys de presó per a l'exalcalde d'Andratx

L'exalcalde d'Andratx, Eugenio Hidalgo, jutjat per la construcció d'una vivenda en una zona d'interès paisatgístic amb una llicència d'ampliació de nau agrícola, ha estat condemnat aquest dilluns a un total de quatre anys de presó per l'Audiència Provincial de Palma. Per altra banda, l'exdirector general d'Ordenació del Territori, Jaume Massot, ha estat condemnat a tres anys i mig de presó.

Aquesta és la sentència de la primera peça del cas Andratx. L'advocat d'Hidalgo, Rafael Pereira, ja ha anunciat que recorrerà la sentència davant el Tribunal Suprem, en considerar que els fets que es condemnen "no s'ajusten a la realitat", segons ha confirmat.

Hidalgo ha estat condemnat a tres anys de presó per un delicte contra l'ordenació del territori i a un altre per prevaricació administrativa. Massot l'han condemnat a dos anys per ser considerat autor directe d'un delicte de prevaricació i a un any i mig per ser cooperador necessari en un altre delicte contra l'ordenació del territori.

A més, segons la sentència publicada, l'exzelador d'obres del municipi, Jaume Gibert, ha estat condemnat a quatre mesos de privació de llibertat per cooperació necessària en un delicte contra la ordenació del territori i, encara que inicialment el fiscal demanava sis mesos, es va considerar com a atenuant que col·laborés amb la justícia per aclarir el cas.

L'Audiència Provincial si que ha mantingut la petició inicial demanada per la fiscalia per a l'exlletrat municipal d'Andratx, Ignacio Mir, que ha estat condemnat a un any de presó per prevaricació administrativa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona
Política

Mor Montserrat Candini, la primera alcaldessa de Calella

estats units

Biden preveu reprendre la campanya tot i la pressió creixent perquè plegui

barcelona

Els Bombers de l’1-0 no poden demanar l’amnistia per deixadesa judicial

GIRONA

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona