Política

La UE exigeix a Sèrbia controlar la seva població i adverteix que hi pot haver conseqüències

Els ministres i responsables de la Unió Europea han exigit avui a les autoritats sèrbies que en endavant controlin millor la seva població i protegeixin les ambaixades estrangeres.

La UE també els ha advertit de les possibles conseqüències dels actes de violència en la seva futura adhesió. Amb tot, l'Alt Representant de la UE de Política Exterior i de Seguretat Comuna, Javier Solana, ha deixat clar després del consell informal de ministres de Defensa de Brdo (Eslovènia), que l'oferta que es va fer fa un mes a Belgrad per a la signatura d'un acord polític interí "segueix sobre la taula".
Solana ha insistit una vegada més que el de Kosovo és un cas que no pot repetir-se, per exemple, entre els serbis de Bòsnia. "No hi ha un territori a tot el món que hagi estat nou anys sota protectorat de l'ONU, i aquest cas sui generis exigeix una solució sui generis i d'acord amb les lleis internacionals", ha recalcat.

La Policia sèrbia podria haver fet més
La UE ha coincidit que, pel que fa als incidents registrats ahir a Belgrad durant la manifestació massiva, la Policia sèrbia podria haver estat més eficaç. "M'hauria agradat que la Policia hagués actuat abans", ha reconegut en declaracions a l'entrada del consell informal el titular alemany de Defensa, Franz Josef Jung, l'ambaixada del qual va ser una de les afectades pels atacs d'ahir en protesta per la independència de Kosovo.

Solana ha recordat a Sèrbia que és obligació dels països protegir les ambaixades que es troben en el seu territori, i ha destacat que "el clima ha de calmar-se per poder reprendre les negociacions" en relació a la signatura d'un acord d'associació i estabilització, considerat l'esborrany de l'entrada a la Unió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.