Política

Els col·legis pakistanesos tanquen en una jornada electoral marcada pels incidents

Els col·legis electorals pakistanesos han tancat les seves portes a les 17.00 h, hora local (a les 13.00 h, hora catalana), per donar inici al recompte de vots. El país acaba així una jornada electoral marcada pels incidents que hi ha hagut en diferents poblacions que han provocat la mort d'un mínim de deu persones, entre elles membres del partit de l'oposició.


Pel que fa als incidents, segons han explicat les autoritats locals, uns deconeguts han obert foc a la ciutat de Pendjab. També s'han registrat incidents a Mandi Bahauddin, Hafizabad, Qasur, Sialkot, Gujrat, Kamonki, Sheikhupura, Dera Ghazi Khan, Narang Mandi, Gujranwala, Bhakkar, Vehari, Sahiwal i altres ciutats.

En aquest context, i després de dipositar el seu vot, el president del Pakistan, Pervez Musharraf, ha assegurat que seguirà "compromès amb les polítiques de reconciliació" al país.

"Hem d'allunyar-nos d'aquestes postures de confrontació i avançar cap a una via de conciliació", ha declarat davant dels periodistes en un col·legi electoral de la ciutat de Rawalpindi. "Jo mateix seguiré compromès amb les polítiques de reconciliació amb tothom", ha afegit.

Comicis posposats
El Pakistan celebra aquest dilluns el que el seu president ha descrit com "la mare de totes les eleccions", un comicis parlamentaris que originalment estaven previstos per al mes de gener passat i que han estat posposats fins a la data actual després de l'assassinat de l'exprimera ministra Benazir Bhutto el passat 27 de desembre.

Sobre les eleccions pesa també l'amenaça de la violència. Dels més de 1.400 col·legis electorals que s'obriran al país, gairebé 150 han estat declarats "punts d'alt risc" per les autoritats, que han anunciat un desplegament de seguretat sense precedents per evitar que es desencadenin actes de violència com el de dissabte, que es va cobrar la vida de 47 persones a la seu del Partit del Poble del Pakistan (PPP) a Parachinar.

El resultat d'aquests comicis servirà a més per ratificar el que és l'opinió majoritària del poble pakistanès contra la gestió de Musharraf després de l'estat d'excepció proclamat pel president el mes de novembre passat, agreujada per la incipient crisi econòmica al país i que ha culminat en un sentiment generalitzat de pesar per l'assassinat de Bhutto, ja una llegenda nacional. No obstant això, moltes persones posen en dubte la transparència de l'escrutini.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.