Política

Un diputat del PSC demana "el cap" de Mònica Terribas al seu blog

Política

L'exalcalde de Mataró i actual diputat del PSC al Congrés, Manel Mas, va demanar dimarts "el cap" de la periodista Mònica Terribas en un post del seu blog. A Mas no li havia agradat l'estil amb què el president de la Generalitat, José Montilla, havia sigut entrevistat per Terribas al programa La nit al dia. El post acabava amb la sentència: “Per cert, Bolaño [Antoni, cap de comunicació de Montilla], tornaràs a portar mai el president al programa de la Terribas? O en demanarem el cap? Crec que hi tenim tot el dret”.

A hores d'ara, però, aquestes declaracions han desaparegut del blog de Mas, que les ha retirat aquest divendres a la tarda després de les crítiques rebudes. Encara hi ha, però, part de l'article en el qual critica que mentre Terribas entrevistava Montilla, darrera el president de la Generalitat apareixia i desapareixia la imatge del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, "com si el president del govern fes un fantasmagòric control de les paraules de Montilla".

El Sindicat de Periodistes de Catalunya ha declarat que "improcedent i injustificat" que Mas reclami la destitució de Terribas. "L'argumentació de Manel Mas denota un gran desconeixament de les tasques habituals de realització d'un programa d'entrevistes, on apareixen en la pantalla de fons els referents de la pregunta que en aquells moments es fa a l'entrevistat", segons el sindicat.

Però el fet és que a dia d'avui al blog de Mas ja no hi apareix la petició de dimissió. Tampoc hi ha cap disculpa ni rectificació. En el post d'avui el diputat del PSC escriu: "Veig que m'he tornat a ficar en un esbarzer del que en sortiré ben esgarrinxat pel meu mal cap. Sembla que hi ha coses sobre les que no es pot opinar, amb dret a equivocar-se, sense aixecar moltes i vehements consideracions, encara que sigui mig clandestinament en un poc conegut blog com aquest".

Declaracions "desafortunades"
La diputada de CiU, Joana Ortega ha criticat les declaracions "desfortunades" del diputat del PSC. En un comunicat, Ortega ha dit que els comentaris de Manel Mas al seu blog entren "en contradicció amb l'esperit de la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals" i revelen "una falta de cultura democràtica".

L'exdiputat del Congrés d'ERC, Joan Puig també ha contesta a Mas, però ho ha fet a través del seu blog. Puig considera que aquest episodi mostra com els diputats del PSC al Congrés "es transformen en simples marietes (sic) [vol dir titelles] del PSOE". "Mas -segons Puig- fa mèrits per formar part de la crosta espanyolista del PSC".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona
Estat espanyol

Barrabés diu que es va reunir amb Begoña Gómez i Pedro Sánchez a la Moncloa

Barcelona
política

La consellera Natàlia Mas predica a Madrid que el finançament singular no perjudica ningú

madrid
judicial

Interior ha rebut 21 peticions en un mes per al retorn de multes

barcelona
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona
Política

L’ANC denuncia un atac “feixista” a la seu nacional de Barcelona

barcelona
Perú

Alberto Fujimori serà candidat a les eleccions presidencials

Barcelona