Política

Els representants d'ANB ja declaren davant Garzón

Tribunals

Una vintena de càrrecs d'Acció Nacionalista Basca (ANB), entre els quals el seu president, Kepa Bereziartua, han arribat cap a les deu del matí per declarar davant el titular del jutjat central d'instrucció número 6, Baltasar Garzón.
El jutge escoltarà les seves al·legacions com a pas previ per estudiar la suspensió d'activitats del partit, com li sol·licita la fiscalia i dues associacions de víctimes per considerar que tant ANB com EHAK (Partit Comunista de les Terres Basques) són instruments d'ETA.

Aquest dilluns ja van declarar els representants d'EHAK, i novament aquest dimarts un parell de persones han increpat els càrrecs d'ANB.

El jutge Baltasar Garzón ha convocat a una vista pública totes les parts personades en la causa que investiga la possible relació entre ETA i ANB. La representació legal de la formació abertzale ha estat en aquest cas Iñigo Iruin. També s'hi han personat les associacions de víctimes AVT i Dignitat i Justícia.

La fiscalia va presentar la passada setmana dos escrits en què sol·licita al magistrat que suspengui tan aviat com sigui possible les activitats de les dues formacions abertzales per tal que no puguin presentar-se a les eleccions del 9 de març. A més, demana altres mesures cautelars com l'embargament de comptes i la clausura de les seves seus.

Tot plegat es fonamenta en els informes de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que apunten que les dues formacions depenien de les decisions de la il·legalitzada Batasuna i mantenien també una caixa única.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.