Política

Clara Rojas es retroba amb el seu fill a Colòmbia

La història de les dues ostatges alliberades per les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) està arribant al seu final. L'excandidata vicepresidencial Clara Rojas va abandonar ahir Veneçuela i ja és a Colòmbia, on esperava un ràpid retrobament amb el seu fill Emmanuel, nascut fa tres anys i mig durant la seva captivitat a la selva. "Tant de bo pogués veure Emmanuel aquesta mateixa tarda [ahir per al lector], tant de bo m'estigués esperant a l'aeroport, per poder dinar junts", va dir emocionada Rojas en deixar l'hotel de cinc estrelles que ocupava a Caracas.

El retrobament es podria produir immediatament, fins i tot avui mateix. Rojas ja ha rebut la notificació de l'Institut Colombià de Benestar Familiar (ICFB) que Emmanuel ha complert la seva intervenció psicosocial, és a dir que estava a punt per assumir una nova vida al costat de la seva família materna. Només falta realitzar una mostra d'ADN a la mare per certificar plenament el seu vincle, però el tràmit es podrà fer amb posterioritat a l'entrega del menor. Segons la directora de l'ICBF, Elvira Forero, la desitjada trobada de Rojas amb el seu fill serà "fàcil", perquè Emmanuel és un nen "feliç, dolç i amorós que s'ha desenvolupat gràcies a l'atenció integral donada a través de la seva llar substitutiva".

Proves de vida d'ostatges
Rojas va ser separada del petit quan aquest va fer els vuit mesos, i només va tenir notícies d'ell dies abans del seu alliberament. Alhora s'espera per avui el retorn a Bogotà de la segona ostatge, Consuelo González, que porta del seu captiveri proves de vida de vuit segrestats, tots policies i soldats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa s’emporta el nucli dur al govern amb Romero a Economia i l’ex de Junts Sàmper a Empresa i Treball

madrid
POLÍTICA

Paneque serà portaveu del govern d’Illa i assumirà Territori, Habitatge i Transició Ecològica

Girona

Vidreres aprova el Pla de Gestió Ètica de colònies de gats

VIDRERES
estats units

L’equip de Trump denuncia que han piratejat les seves comunicacions

barcelona
israel

La fiscal general ordena aturar les subvencions a les llars d’infants als ultraortodoxos

barcelona
regne unit

La fiscalia estudia endurir les penes per als autors dels aldarulls ultres

barcelona
guerra a europa

Zelenski admet l’operació de tropes ucraïneses en territori rus

barcelona
salvador illa

El filòsof seriós

política

Montero està al 100% amb el finançament i no oblida Junts

madrid