Política

CiU reprèn l'ofensiva al Congrés per a la cessió de la caserna del Bruc

Política

El grup parlamentari de CiU al Congrés dels Diputats ha presentat al Registre de la cambra baixa una bateria de preguntes sobre la situació en què es troben les instal·lacions de la caserna del Bruc, un cop l'Ajuntament i el Parlament han aprovat iniciatives demanant-ne la cessió a les administracions catalanes. La titular de Defensa, Carme Chacón, ja ha expressat la seva negativa a la cessió i PSOE i PP han tancat files al Congrés per impedir que prosperi cap proposta en aquesta direcció.

El portaveu de CiU a la Comissió de Defensa, Jordi Xuclà, ha recordat que la caserna del Bruc està "infrautilitzada" i ha demanat al govern espanyol que cedeixi les instal·lacions perquè les administracions catalanes puguin dedicar l'espai a usos "més adequats a la realitat actual", com la creació d'habitatge protegit per a joves i l'ampliació dels equipaments universitaris de la UB, la UPC i la Ramon Llull.

Segons el diputat de CiU la bateria de preguntes presentades al Registre té com a objectiu que el govern espanyol "es mulli" i aporti informació sobre la situació de la caserna. En concret, CiU demana les dades del nombre real de soldats adscrits al quarter del Bruc, el nombre de metres quadrats de què disposen les instal·lacions i quines són les funcions actuals.
Tot plegat, segons Xuclà, confirmarà que es tracta d'un "gran edifici molt poc utilitzat" que Defensa es nega a cedir per un clar "prejudici", ja que en la passada legislatura el govern espanyol va traspassar a ciutats com Madrid algunes de les seves instal·lacions. Una de les cessions més importants va ser "l'operació Campamento" en què Defensa va cedir milers de metres quadrats a la capital de l'Estat per a la construcció d'habitatges de protecció oficial.

"Ens hem de preguntar perquè allò que va ser possible a Madrid no és possible a Barcelona", ha dit Xuclà, que recorda que el Parlament i l'Ajuntament han aprovat les resolucions per a la cessió amb els vots del PSC, mentre que els diputats dels socialistes catalans a Madrid han votat amb el PSOE en contra la proposta.

Segons Xuclà, la ministra Chacón està "absolutament a la defensiva" i "hauria de prendre nota del què han votat els seus companys de partit a l'Ajuntament de Barcelona i al Parlament de Catalunya". El temps, ha dit, "acabarà donant la raó" als qui demanen el traspàs, i aquesta "situació insostenible" es corregirà en el futur.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.