Política

El fill de Benazir Bhutto, de 19 anys, nomenat successor de la seva mare

Pakistan

Benazir Bhutto ja té successor. Es diu Bilawal, és el seu fill, i té només 19 anys però això no ha impedit que els membres del Partit del Poble del Pakistan (PPP) l'hagin escollit president de la formació. El marit de la líder opositora en serà copresident.

Els dos hauran de conduir el partit a uns comicis que no se sap quan se celebraran. Les eleccions estaven previstes pel 8 de gener però cada cop sembla més proper un ajornament.

El partit governamental pakistanès ha anunciat la suspensió de la seva campanya electoral i no descarta que els comicis s'endarrereixin fins a 4 mesos.
La formació que dóna suport al president Musharraf justifica la mesura per la crisi que es viu al país després de l'assassinat de la líder opositora.

Tot el Pakistan vivia pendent de les paraules pòstumes de Benazir Bhutto. El fill de la líder opositora, Bilawal, ha estat l'encarregat de llegir el seu testament polític, que ha estat aprovat per tots els membres del Partit del Poble del Pakistan (PPP) amb llàgrimes als ulls.
Poc després ha saltat la sorpresa: el mateix Bilawal és el successor de l'exprimera ministra, tal com ella havia deixat escrit. L'han escollit durant el comitè executiu del partit, reunit amb caràcter d'urgència, que també ha designat el marit de Bhutto, Asif Ali Zardari, com a copresident.

Bilawal Bhutto és un jove de 19 anys que tot just estava a punt de començar els seus estudis universitaris a Oxford, al Regne Unit.

Els analistes ja apuntaven que no hi havia cap més candidat viable que portés el cognom Bhutto. Obviant l'opció del seu fill, només quedava la germana de Benazir, Sanam, l'única filla de Zulfikar Ali Bhutto que mai s'havia dedicat a la política.

"Retard d'algunes setmanes"
Hores abans, el secretari d'Informació del partit governant pro Muixarraf, la Lliga Musulmana del Pakistan-Q (PLM-Q), Tariq Azim, ha insinuat avui que les pròximes eleccions presidencials, previstes per al 8 de gener, probablement seran ajornades uns tres o quatre mesos, i que l'anunci del canvi de data podria conèixer-se durant les pròximes 24 hores.

Azim considera que de celebrar-se ara els comicis, aquests perdrien credibilitat per estar de dol el Partit Popular del Pakistan (PPP) per l'assassinat del seu líder, l'ex primera ministra Benazir Bhutto, i per les crides a boicotejar les eleccions per part d'altres partits polítics.

Respecte a quant temps podria ser dilata la celebració de les presidencials, Azim ha afirmat que la intenció era d'un "retard d'algunes setmanes ... amb un màxim de tres o quatre mesos".

Mentrestant, segueix el dol per l'exprimera ministra assassinada. Milers de persones desfilen davant del mausoleu de la família enmig de crits contra el president, Pervez Musharraf.

Indignació i confusió
I és que, creix la indignació i la confusió arran d'un atemptat on no hi ha res clar. El govern sosté que el responsable és Baitullah Mehsud, un conegut líder talibà a qui relacionen amb Al-Qaida.

Convençut de la seva posició i per tallar de soca-rel la polèmica, el règim de Musharraf s'ha mostrat disposat a exhumar el cadàver de la líder opositora. Només ho farà, però, si els seguidors de Bhutto, que defensen la versió de la mort a trets, ho demanen. La investigació judicial és previst que es finalitzi en el termini d'una setmana.

Mentrestant, han aparegut les primers imatges del presumpte assassí de Benazir Bhutto. Són instantànies d'un fotògraf amateur on, encerclat amb vermell, es veu l'home que hauria disparat contra l'exprimera ministra del Pakistan.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.