Política

Chávez mobilitza l'exèrcit a la frontera amb Colòmbia

El president veneçolà considera que Uribe ha mentit a Correa en relació a l'operació militar per abatre el número dos de les FARC

El president de Veneçuela, Hugo Chávez, ha mobilitzat 10 batallons de tancs cap a la frontera de Colòmbia al mateix temps que ha ordenat el tancament de l'ambaixada a Bogotà i ha posat en alerta les forces aèries. Chávez reacciona així al que ha considerat un "assassinat covard" del portaveu internacional de les FARC, Raúl Reyes, per forces militars colombianes aquest dissabte en territori equatorià.

El govern de l'Equador també ha anunciat que retirarà "de forma immediata" el seu ambaixador a Bogotà, perquè la incursió en territori equatorià de les forces armades colombianes ha transgredit la seva sobirania nacional.

El president veneçolà, que ha titllat el seu homòleg colombià, Álvaro Uribe, de "criminal" a càrrec d'un "narcogovern", ha dit que el trasllat de tropes i el tancament de l'ambaixada són actuacions en suport del president equatorià, Rafael Correa.

Chávez ha explicat que després de parlar amb Correa tots dos han arribat a la conclusió que Uribe va "mentir" en la seva explicació oficial al govern de l'Equador sobre les circumstàncies de la mort del número dos de les FARC i 16 guerrillers més. Així mateix, al seu programa televisiu Allo, presidente, Chávez ha advertit Uribe que una actuació similar en territori veneçolà seria considerat "casus belli, causa de guerra".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.