Política

Hamàs i Al-Fatah acorden reprendre el diàleg el 5 d'abril

Pròxim Orient

El Moviment de Resistència Islàmica Hamàs i l'organització Al-Fatah han arribat a un acord per la reconciliació després d'unes intenses negociacions. Al cap de mesos d'hostilitats s'ha convingut obrir converses el 5 d'abril perquè la Franja de Gaza torni a estar sota el control de l'autoritat palestina.
En concret, i segons un document firmat per totes dues organitzacions, s'accepta l'anomenada "iniciativa iemenita" per reprendre el diàleg entre Hamàs i Al-Fatah i tornar a la situació prèvia al juny del 2007, quan les dues faccions rivals palestines van trencar la unitat.

El document firmat avui reconeix la unitat del poble palestí, del seu territori i de la seva Autoritat Nacional.

El comunicat fa una crida a la unitat palestina, trencada des del juny passat amb la dissolució del govern encapçalat per Hamàs i la presa del control de la Franja de Gaza per part dels islamistes. Aquesta acció va ser considerada il·legítima per Al-Fatah, que ja ocupava la presidència palestina.

Representants d'uns i altres s'han reunit durant tres dies a Sanà, al Iemen, per discutir un pla iemenita sobre el futur dels territoris palestins. El pla preveu la celebració de noves eleccions anticipades, la creació d'un nou govern d'unitat nacional i la reforma de les forces de seguretat palestines.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.