Política

Colòmbia demana perdó per la incursió militar a l'Equador

El govern d'Uribe denunciarà davant l'ONU presumptes tractes entre les FARC i els governs equatorià i veneçolà

El president de Colòmbia, Álvaro Uribe, ha presentat excuses al de l'Equador, Rafael Correa, per la incursió d'"helicòpters colombians" i militars en aquell país, per verificar l'operació militar i emportar-se el cadàver de Raúl Reyes, el número dos de les FARC.

Dissabte l'exèrcit colombià va entrar en territori equatorià per bombardejar una zona en què hi havia guerrillers de les FARC. En l'atac van morir uns 20 guerrillers, entre ells, Reyes.

El president equatorià va criticar dissabte Uribe per bombardejar el seu territori i "massacrar" el grup de guerrillers mentre dormien. Correa va retirar diumenge el seu ambaixador de Bogotà i va ordenar l'expulsió del representant colombià de Quito, a més de reforçar la frontera. Correa ha presidit una sessió del Consell de Seguretat Nacional, convocada amb urgència per tractar la conflictiva relació entre Equador i Colòmbia,

En aquest conflicte de relacions territorials, s'hi ha involucrat també el president de Veneçuela, Hugo Chávez, que ha reforçat la frontera amb Colòmbia després de la mort de Raúl Reyes i ha assegurat que si Colòmbia traspassa la frontera veneçolana serà motiu de "guerra".

Colòmbia denunciarà tractes de les FARC amb els governs veïns
Tot i la petició de disculpes, el govern colombià no vol donar per tancada la crisi i ha avisat que denunciarà davant les Nacions Unides i la Organització d'Estats Americans (OEA) els presumptes acords entre les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) i els governs d'Equador i Veneçuela. Aquestes relacions entre els governs veïns i els guerrillers es demostrarien, segons el govern colombià, per la documentació capturada al campament on va ser abatut el número dos de les FARC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.