Política

Al-Sadr ordena als seus milicians abandonar els carrers i no atacar les forces governamentals

Al-Maliki es mostra satisfet per la crida del clergue i recorda que l'ofensiva de Bàssora no anava dirigida contra els saderistes

El clergue radical xiïta Moqtada al-Sadr ha ordenat a la seva milícia, l'Exèrcit al-Mahdi, que abandoni els carrers i eviti els atacs contra les forces de seguretat governamentals. "Qualsevol persona que porti armes i ataqui les institucions governamentals no serà un dels nostres", ha dit.

"Atesa la responsabilitat religiosa, per aturar el vessament de sang iraquiana, mantenir la unitat de l'Iraq i posar fi a aquesta sedició que els ocupants i els seus seguidors busquen estendre entre el poble iraquià demanem la fi de les accions armades a Bàssora i a totes les altres províncies", ha afirmat al-Sadr, segons un comunicat distribuït als mitjans de comunicació.

El Govern iraquià va llançar dilluns passat una gran ofensiva contra els seguidors d'Al-Sadr a Bàssora, que va provocar alçaments i combats a Bagdad i a les regions del sud del país, on Al-Sadr té més suport. En el seu comunicat, Al-Sadr ha desmentit que els seus seguidors controlin armament pesant i ha emplaçat el govern a aturar les detencions massives dels seus seguidors i aprovar una amnistia per a l'alliberament dels presos.

Satisfacció d'Al-Maliki
El primer ministre d'Iraq, Nuri al-Maliki, ha mostrat la seva satisfacció per la crida d'Al-Sadr. "La crida d'al-Sadr és un pas en la direcció correcta que esperem que contribueixi a estabilitzar la situació de seguretat al país", ha remarcat el cap del govern.

Així mateix, al-Maliki ha afirmat que l'ofensiva de Bàssora "no ha tingut com a objectiu cap grup polític o religiós".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.