Política

El PSC obté el millor resultat des de les generals del 1982

Eleccions 9 de març

Felipe González va demanar al PSC durant un míting a Tarragona que donés a Rodríguez Zapatero el mateix suport que li van atorgar a ell el 1982, que el va portar a la majoria absoluta: 25 diputats dels 202 que va obtenir a tot l'Estat en aquella ocasió. Ahir els socialistes catalans van aconseguir 25 escons, però no van ser suficients per a una majoria absoluta de Zapatero al Congrés. La formació que lidera José Montilla ha pujat quatre escons: dos a la demarcació de Barcelona, on ha passat de 14 a 16, el tercer a Girona i el quart a Tarragona. A Lleida ha consolidat el segon diputat que les enquestes feien perillar.

El president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, va esperar per comparèixer que ho fes primer José Luis Rodríguez Zapatero a la seu del PSOE. El líder dels socialistes catalans, acompanyat de la cap de cartell del PSC, Carme Chacón, i d'un bon gruix de l'executiva del seu partit, va destacar que "el catalanisme socialista serà més fort i més decisiu que mai" els pròxims quatre anys i va destacar que la seva aportació ha sigut clau per tornar a fer Zapatero president. En aquest sentit, també s'havia expressat prèviament Chacón en una compareixença, quan encara no es portava el 40 per cent dels vots escrutats.

Montilla, que va destacar que el PSC ha guanyat en les quatre demarcacions al Congrés i que l'Entesa ha fet el mateix per al Senat, va posar en relleu que seran la majoria catalana a la cambra baixa. També va celebrar que els catalans "hagin tancat la porta al retorn al passat", en al·lusió al PP, i va remarcar que la diferència de diputats amb els populars s'ha incrementat de quinze a divuit escons al Principat.

El president de la Generalitat es va comprometre a estar a l'altura del mandat dels electors de fer avançar Catalunya. "Demanaré el concurs de tots els catalanistes que vulguin compartir-ho", va dir, en una clara picada d'ullet als socis del tripartit. I entre crits de "Visca Catalunya!" i cava, alguns dirigents, en privat, miraven de treure importància a la davallada d'ERC, confiant que no tindrà conseqüències per al tripartit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.