Política

Dimiteix el principal estrateg de la campanya de Hillary Clinton

Mark Penn, principal estrateg de Hillary Clinton, ha renunciat al seu lloc després de la polèmica pels seus contactes amb el govern de Colòmbia sobre el Tractat de Lliure Comerç (TLC) amb Estats Units, segons han informat fonts de la campanya de la senadora.

Penn es va reunir el dilluns 31 de març amb l'ambaixadora de Colòmbia a Washington, Carolina Barco. L'executiu colombià va contractar Penn, que és conseller delegat de l'agència de relacions públiques Burson Marsteller Worldwide, com a assessor per intentar que el Congrés dels Estats Units aprovi el Tractat de Lliure Comerç. Aquest col·laborador de Clinton hauria actuat en benefici propi i en contra dels interessos de la senadora, que s'hi oposa.

A la reunió amb Barco, Penn va abordar l'estratègia per aconseguir el seu objectiu, malgrat el rebuig de Clinton a l'acord. Després que aquesta trobada sortís a la llum, Penn va afirmar en un comunicat que va cometre "un error" en entrevistar-se amb l'ambaixadora.

En resposta, el govern de Colòmbia ha cancel·lat el seu contracte amb l'empresa que dirigeix i que va contractar el març del 2007 per promoure el TLC i el Pla Colòmbia, el programa d'ajuda, principalment militar, que els Estats Units atorga a Colòmbia per combatre el narcotràfic.

Segons el The Wall Street Journal, Burson Marsteller Worldwide ha rebut 700.000 dòlars en compensació pel seu treball per a Colòmbia. Penn, a més a més, ha guanyat 20 milions de dòlars pels serveis prestats a la campanya de Clinton, d'acord amb les informacions del diari.

Penn seguirà assessorant i servint a la campanya de Clinton, encara que fora del seu càrrec d'estrateg principal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.