Política

Hillary Clinton guanya a Ohio i a Texas

El senador John McCain ha aconseguit la candidatura republicana per a les eleccions presidencials de novembre, mentre que en el costat demòcrata Barack Obama i Hillary Clinton continuen en la batalla, tot i que aquest dimarts Clinton n'ha sortit victoriosa.

Hillary ha estat més votada que Obama a Ohio, Rhode Island i en la primera fase de la votació de Texas, mentre que Obama ha guanyat a l'Estat de Vermont.

Per altra banda, John McCain ha superat amb les victòries a Texas, Ohio, Rhode Island i Vermont, els 1.191 delegats que necessitava per ser proclamat candidat en la convenció que el Partit Republicà celebrarà a Minneapolis a principis de setembre. En la seva intervenció davant els seus seguidors, McCain ha dit que se sent "amb la confiança, la unitat i el sentit de la responsabilitat necessari" per a les eleccions de novembre. Demà s'espera que rebi el suport oficial del president dels Estats Units, George W. Bush.
Però en el costat demòcrata, els dos candidats estan encara lluny d'aconseguir els 2.025 delegats que necessiten per ser proclamats candidats en la convenció del seu partit a Denver (Colorado), a finals d'agost. Però la d'aquest dimarts ha estat la nit de Hillary, que ha aconseguit tres victòries importants i ha aconseguit trencar la ratxa de dotze derrotes consecutives davant de Barack Obama. Molts analistes havien predit que Clinton havia de guanyar almenys en un dels Estats importants on aquest dimarts es votava, Ohio i Texas, per mantenir viva la seva campanya.

El resultat a Texas ha tardat a saber-se donada la complexitat de les eleccions en aquest Estat on les dues terceres parts dels delegats es trien mitjançant primàries i la resta en caucus (assemblees locals del partit).

El senador Obama, abans de conèixer els resultats de Texas, ha assegurat que "passi el que passi" en aquest Estat, encara li porta avantatge a Clinton. "Anem camí de guanyar aquesta candidatura", ha afirmat Obama, el qual ha acusat Clinton i McCain d'estar perdent-se la crida pel canvi que està fent el país.

El fins ara aspirant republicà a la Casa Blanca, l'exgovernador d'Arkansas Mike Huckabeee, ha felicitat McCain per la seva victòria i, després d'anunciar la seva retirada, li ha expressat el seu compromís per "unir el partit i el país".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona