Política

Obama suma quatre delegats més després de la celebració del 'caucus' internacional demòcrata d'Europa, el Pròxim Orient i Àfrica

EUA

El precandidat demòcrata a la presidència dels Estats Units, Barack Obama, ha obtingut quatre nous delegats després dels resultats del caucus celebrat per a la regió d'Europa - Pròxim Orient - Àfrica (EMEA), que es va celebrar fa dues setmanes a Brussel·les, segons ha anunciat avui el Partit Demòcrata a l'Estranger (Democrats Abroad).
Obama va obtenir la victòria després de la celebració de la primària global demòcrata, celebrada entre el 5 i el 12 de març, després d'aconseguir un 65,8% dels vots, contra el 32,5% aconseguit per Clinton. L'elecció dels delegats anunciada avui s'ha realitzat de manera proporcional als resultats obtinguts.

Aquests quatre delegats que ha obtingut el senador per Illinois se sumen als dos procedents de les regions d'Àsia-Pacífic i l'Amèrica Llatina. En total, Obama ha obtingut sis delegats després de la celebració de les primàries globals demòcrates. Per la seva banda, la seva principal rival, la senadora per Nova York Hillary Clinton, ha aconseguit tres delegats (dos procedents de l'EMEA i un de l'Amèrica Llatina).

Tots participaran, a partir del 12 d'abril, en la Convenció Global del Partit Demòcrata, que se celebrarà a la localitat canadenca de Vancouver (Colúmbia Britànica) i en què resultaran elegits cinc delegats més. En conjunt, tots aquests representants tenen previst acudir a la Convenció Nacional del Partit Demòcrata, que se celebrarà a Denver (Colorado) al mes d'agost, on se seleccionarà el candidat definitiu dels demòcrates a les eleccions del novembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.