Política

Hillary i Obama es preparen per al pròxim "assalt" després del Superdimarts

Hillary Clinton i Barack Obama es preparen per al pròxim "assalt" electoral en Estats com Texas i Ohio, on podria lliurar-se la batalla definitiva per la candidatura presidencial demòcrata després d'un Superdimarts poc decisiu.

Millor sort sembla tenir el senador per Arizona John McCain, que compta segons els últims sondejos amb més de la meitat dels delegats necessaris –un total de 1.191– per a alçar-se amb la candidatura presidencial republicana a les eleccions de novembre. L'exmilitar de 71 anys va donar la seva victòria per feta la nit de dimarts després de les primàries celebrades en 24 Estats.

Amb tot, als presidenciables els queden mesos de treball per davant –les primàries conclouen al juny–, que es preveuen especialment "durs" en el cas dels dos rivals demòcrates. "Estan en un empat virtual", ha apuntat Christian Grose, professor de ciències polítiques de la Universitat Vanderbilt (Tennessee), el qual ha assenyalat que circumscripcions petites en què se celebraran eleccions aquest mes, com Virginia o el Districte de Columbia, semblen afavorir Barack Obama. D'altra banda, Hillary és la favorita en els Estats més grans.

L'objectiu
Per aconseguir la candidatura demòcrata és necessari el suport de 2.025 dels més de 4.000 delegats que aniran a finals d'agost a la convenció del partit a Denver.

Hillary va guanyar el dimarts en vuit dels 22 Estats. Obama es va alçar guanyador en 13, encara que els recomptes preliminars mostren que l'exprimera dama té més delegats en haver triomfat en Estats més grans com Califòrnia o Nova York.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Constitueixen el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona