Política

Obama supera Hillary per primer cop a Nou Hampshire

És la primera vegada que el candidat demòcrata Barack Obama, guanyador en el caucus d'Iowa de dijous passat, ha aconseguit superar l'exprimera dama Hillary Clinton al capdavant de les enquestes per a Nou Hampshire. A només dos dies de la celebració de les primàries en aquest Estat, que, tradicionalment, han marcat la tendència de les altres eleccions presidencials, Obama compta amb el suport del 31% dels vots davant de Clinton, que recula a les enquestes amb el 30% de suport, segons un sondeig de l'institut Zogby, elaborat després del caucus d'Iowa.

Pols republicà
El senador de Carolina del Nord, John Edwards, continua ocupant el tercer lloc a les enquestes, si bé amb el 20%, lluny de l'ajustat pols que mantenen Clinton i Obama, que es disputen el primer lloc en la cursa demòcrata.
Així doncs, el triomf d'Obama a Iowa s'ha fet notar en el vot demòcrata, i la distància entre Obama i Clinton s'ha reduït substancialment, sobretot si es té en compte que, abans de la celebració del caucus d'Iowa, Clinton era la candidata preferida als sondejos, amb sis punts de diferència respecte al primer aspirant negre a la presidència dels EUA.

Pel que fa als republicans, el candidat mormó, Mitt Romney, que va perdre a Iowa davant de Huckabee, hauria guanyat dos punts, segons l'últim sondeig de Zogby, i se situaria, per tant, un punt per sobre del favorit republicà a Nou Hampshire, el senador d'Arizona, John McCain, que ja va guanyar les primàries en aquest Estat l'any 2000. L'exgovernador d'Arkansas i pastor baptista, Mike Huckabee, continua tercer amb el 12% dels vots.

Però res està dat i beneït. Prop del 7% de republicans i el 6% dels votants demòcrates es defineixen com a indecisos encara, segons l'enquesta de Zogby per a Nou Hampshire. En paral·lel, han aparegut altres enquestes que, tot i avalar el retrocés de Hillary Clinton davant Obama, donen fins al 38% de vots a Obama i el 26% a Clinton. Per tant, la distància entre tots dos candidats demòcrates és de 12 punts, segons l'enquesta de l'institut American Research Group (ARG). De la mateixa manera, el sondeig d'ARG donava per guanyador el senador McCain, davant de Romney, amb 14 punts de diferència entre l'un i l'altre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Constitueixen el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona