Política

John McCain s'imposa a Mitt Romney a les primàries republicanes a Florida

Eleccions als EUA

El senador per Arizona John McCain ha tornat a guanyar unes primàries republicanes, en aquest cas a l'Estat de Florida. Amb el 75% dels vots escrutats, McCain obté la victòria amb un 36%, davant el 31% de Mitt Romney.

Aquest resultat dóna un nou impuls al veterà del Vietnam per tenir opcions d'accedir a la Casa Blanca. De fet, el situa com el principal candidat de cara a les primàries del Superdimarts, que se celebraran el pròxim 5 de febrer, i en les quals votaran 22 Estats.
De moment, McCain porta un avantatge de set punts de mitjana sobre Romney a nivell estatal.

A més, la victòria de McCain deixa molt tocades les aspiracions de l'exalcalde de Nova York Rudolph Giuliani –sense possibilitats amb el 15% dels vots– i que pretenia fer d'aquestes primàries un trampolí per llançar la seva campanya a tot el país.

L'exalcalde, però, ja ha anunciat que es retira de la cursa electoral per donar suport a McCain.

Al costat demòcrata, Hillary Clinton hauria guanyat Barack Obama amb un 50% del vots davant del 33%, tot i que la disputa demòcrata en aquest Estat té un valor relatiu perquè Florida no aportarà delegats a la convenció del Partit Demòcrata.

El partit va decidir anul·lar la presència dels delegats i va prohibir als seus candidats fer campanya en aquest Estat per castigar els demòcrates de Florida per haver avançat les eleccions primàries. Una anul·lació que no ha impedit fer la votació, de manera, però, purament testimonial.

La ironia d'aquesta anòmala situació és que van ser els republicans, majoritaris a l'Assemblea Lesgislativa estatal, els que van proposar avançar les primàries, i no els demòcrates.

Però això no va ser excusa perquè el Comitè Nacional Demòcrata deixés Florida sense representació a la convenció. Els 210 delegats que corresponen a Florida hauran d'esperar 4 anys.

Així doncs, després de les sorpreses a Iowa i New Hampshire, amb resultats molt diferents del que auguraven les enquestes, a Florida els resultats coincideixen amb els sondejos, tant en el costat republicà com en el demòcrata.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona
països baixos

Constitueixen el primer govern neerlandès liderat per l’extrema dreta

barcelona
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona