Política

Hillary Clinton: "Mai vaig dubtar de l'amor de Bill"

La candidata a la nominació demòcrata a la Casa Blanca Hillary Clinton sembla haver-se pres molt seriosament això de mostrar la seva faceta més humana. Les televisions nord-americanes emetien ahir imatges de Hillary fent d'hostessa de vol i donant la benvinguda als passatgers al Hill Force One (l'avió presidencial es diu Air Force One) durant un viatge de campanya. I un cop demostrat que Hillary té sentit de l'humor, avui s'emetrà una entrevista en què parla per primer cop des de l'escàndol Lewinsky de la relació que el seu marit, Bill Clinton, va mantenir amb la becària més famosa, Monica Lewinsky, i que gairebé li costa la presidència. En el popular talk show de Tyra Banks, la senadora es deixa anar i assegura que "mai" va dubtar de "l'amor de Bill". "Tampoc mai vaig dubtar de la meva fe i el meu compromís amb la nostra filla i la nostra família", li va dir a l'exmodel.

L'exprimera dama també va reconèixer que va haver de "reflexionar molt sobre el que era adequat per a mi i per a la meva família". Precisament, la seva decisió de mantenir-se al costat del seu marit va ser molt criticada i encara és vista amb recel.
La campanya de Hillary es beneficia de la popularitat de Bill, però cada vegada que ell apareix també recorda l'escàndol Lewinsky –per què no el van anomenar Clintongate?, es pregunta el cercle de Monica– i, tot i que la senadora compta amb el suport del vot femení, hi ha dones que no li perdonen que no deixés el marit. També d'això en va parlar. "Has de fer el que creguis que és correcte per a tu i això pot ser que no coincideixi amb el que la gent creu", va dir.

Que les aventures sexuals del teu marit, i encara més quan no són amb tu, siguin de domini públic no ha de ser agradable per a ningú. Però com s'ho va fer ella? "En un primer moment t'enfades, estàs trastornada i decebuda, però tot això passa", respon. "I he après que no has de prendre decisions en calent".

Les declaracions de Clinton coincideixen amb el desè aniversari de l'afer Lewinsky, que va esclatar el 17 de gener del 1998 quan es va saber que el setmanari Newsweek havia vetat un reportatge sobre l'aventura sexual del president amb una exbecària. Uns dies després ja era a les pàgines de tots els diaris. El president Clinton va ser investigat, sotmès a un impeachment (procés de destitució) per haver mentit i va ser declarat no culpable.

A la recerca de l'anonimat
Moltes coses han canviat des de llavors, però els Clinton continuen junts i ara és ella qui podria ocupar la presidència dels EUA, cosa que no fa cap gràcia a la persona que va canviar per sempre el concepte de becària. Després d'una breu carrera a la televisió, Monica Lewinsky lluita per dur una vida "tan anònima com pugui", i que els Clinton tornin a la Casa Blanca no hi ajudaria gens. "Mai va voler ser una figura pública", ha explicat la seva amiga Barbara Hutson al diari anglès The Times. Hutson culpa els Clinton d'haver arruïnat la vida de Monica. "Tenia 21 anys, va ser un error". No vol concedir entrevistes, perquè, digui el que digui, "si Hillary perd, la culparan a ella [Lewinsky]". "Que perdi seria el millor que li podria passar", diu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

L’advocacia de l’Estat demana que s’apliqui l’amnistia a Marta Rovira i la resta d’investigats pel Tsunami

barcelona

ERC prepara una moció per dedicar un carrer a les llevadores del municipi

llagostera
política

El PSC de Girona proposa mesures urgents contra el sensellarisme

girona
política

El Govern veu vergonyós el cartell contra Maragall i se’n desvincula

barcelona
política

El 93% dels votants del 12-M repetiria el vot a les eleccions catalanes

barcelona
política

El Govern sol·licitarà l’amnistia també per als policies

barcelona
societat

La Caixa de Solidaritat va ajudar 135 persones el 2023, una desena més que l’any anterior

barcelona
política

25 de juliol: Ple del Parlament per aprovar el nou vot telemàtic

barcelona
judicial

Puigdemont, Alay i Boye es querellen contra el jutge Aguirre

barcelona