Política

La retirada de Hillary Clinton és qüestió de dies

Primàries EUA

Hillary Clinton podria retirar-se els propers dies, segons el president de l'empresa d'enquestes Zogby International, John Zogby, que creu que la senadora demòcrata deixarà la campanya per la cursa a la Casa Blanca abans de les primàries del dimarts que ve (13 de maig) a Virginia Occidental.

"Crec sincerament que trobarà una manera de deixar la cursa abans de les properes primàries per no perjudicar el seu futur i que no l'acusin de perjudicar Obama i les seves possibilitats a les eleccions generals", segons ha dit Zogby en un article que apareix a la web de la BBC.

Zogby creu que Clinton es retirarà perquè no té possibilitats matemàtiques de guanyar, la seva campanya està pràcticament sense diners i li resultarà difícil recaptar fons després dels resultats d'ahir a Carolina del Nord i Indiana.

L'enquestador matisa que "no tinc proves de quan tirarà la tovallola. És una Clinton i els Clinton no tenen la paraula ''perdre'' al seu vocabulari".

Zogby pronostica que en 48 hores uns 30 superdelegats (líders del Partit Demòcrata i funcionaris electes) donaran el seu suport al candidat negre. A Obama només li falten 200 delegats per aconseguir la candidatura presidencial.

Una victòria més per Obama
Barack Obama va guanyar, ahir, a Carolina del Nord, per 14 punts percentuals, i va quedar pràcticament empatat amb Clinton, a Indiana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.