Política

Hillary Clinton guanya les primàries de Virgínia de l'Oest

Hillary Clinton ha guanyat amb una rotunda victòria les eleccions primàries a Virgínia de l'Oest. "Estic més que decidida a seguir en la campanya" ha dit Hillary en resposta als crítics que insisteixen que la candidata s'ha de retirar i ha assegurat que aquesta campanya "ha estat bona tant pel partit demòcrata com per al país". "Sóc la candidata més forta i seré la presidenta més forta", ha afegit.

Tot i que l'equip de campanya de Hillary ha manifestat que aquesta victòria a Virgínia significa que la disputa per la candidatura demòcrata continua oberta, la majoria d'analistes no creu que aquesta victòria, que significarà l'enviament de 28 delegats a la convenció de Denver a l'agost, pugui evitar que el seu contrincant Barack Obama aconsegueixi la candidatura presidencial.

Tot i que la victòria de Hillary pot haver estat per entre 25 i 30 punts, segons els primers recomptes, sembla que aquests resultats no alteraran el panorama poc favorable per a Clinton. De fet, la distància amb Obama és insuperable a aquestes alçades de la carrera i en les sis primàries que queden pendents fins al 3 de juny.

En aquests moments l'elit del Partit Demòcrata ha començat a tancar files al voltant del senador d'Illinois, que ha aconseguit el recolzament de 26 superdelegats (personalitats del partit i funcionaris electes) en l'última setmana. A aquest ritme Obama podria aconseguir els 2.025 delegats necessaris per aconseguir la candidatura en tres setmanes, quan ja hi haurà inclosos els delegats de l'última ronda de primàries.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.